234 εκατ. πρόστιμο στην Apple για κλεμμένη πατέντα

234 εκατ. πρόστιμο στην Apple για κλεμμένη πατέντα Facebook Twitter
2

234 εκατομμύρια δολάρια καλείται να πληρώσει ο γίγαντας της νέας τεχνολογίας Apple για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας μετά από αγωγή  από το Ίδρυμα Ερευνών Wisconsin Alumni (Warf).

Το πρόστιμο θα καταβληθεί για ζημιές που προκλήθηκαν στο ίδρυμα από τη χρήση της πατενταρισμένης τεχνολογίας στα iPhones και iPads. Οι συνήγοροι του ιδρύματος απαίτησαν, σύμφωνα με το Russia Today, 400 εκατομμύρια δολάρια αλλά οι ένορκοι επιδίκασαν 234 εκ., τα οποία μάλιστα η Apple προσπαθεί να μειώσει περαιτέρω ασκώντας έφεση.

Η Apple θέλει τώρα να πληρώνει μόνο 7 σέντς στο ίδρυμα για κάθε συσκευή που πωλείται και έχει την πατέντα αυτή ενώ το Warf ζητά  2.74 δολάρια ανά γκάτζετ.

"Αυτή είναι μια περίπτωση όπου η σκληρή δουλειά των πανεπιστημιακών ερευνητών μας και η ακεραιότητα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και αδειών επικράτησαν," δήλωσε ο Carl Gulbrandsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Warf, που χαρακτήρισε την απόφαση ως «μια καλή είδηση για τους εφευρέτες».

Το Warf μήνυσε την Apple και πάλι το Σεπτέμβριο για το ίδιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αλλά για τις νεότερες συσκευές: το iPhone 6s, 6S Plus, και το iPad Pro που φέρουν επεξεργαστές A9 SoC και A9X με την πατέντα του ιδρύματος.

Το ερευνητικό ίδρυμα έχει υποβάλλει στο παρελθόν αγωγές με τα ίδια επιτυχή αποτελέσματα και κατά άλλων κολοσσών για πατέντες της: Στη  Sony, στην IBM και στη Samsung. Το 2008, υπήρξε μια παρόμοια αγωγή και για την Intel  για την οποία δεν έχει υπάρξει ακόμη απόφαση.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM