Τις μέρες του lockdown, το κινητό ή το τάμπλετ σου μπορούν να αντικαταστήσουν το μάθημα σε ένα ωδείο με δάσκαλο μουσικής και αντ' αυτού να μάθεις να παίζεις κιθάρα, πιάνο ή ντραμς με λίγα μόνο κλικ.
Επειδή, όμως, μία μόνο εφαρμογή δεν είναι αρκετή για να αποκτήσεις μερικές από τις μουσικές δεξιότητες που πάντα ήθελες, ακολουθεί μια λίστα με έξι apps που καλύπτει διάφορα όργανα και φυσικά όλα τα γούστα.
1.
Note trainer
(Freemium για Android)
Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεις να ασχοληθείς online με ένα μουσικό όργανο, τότε το Note trainer είναι μια πολύ καλή περίπτωση. Μέσω του app θα μάθεις να διαβάζεις τις παρτιτούρες, αλλά και να αναγνωρίζεις τις νότες και τους μουσικούς χρόνους.
2.
GarageBand
(Freemium για iOS)
Το GarageBand είναι ήδη εγκατεστημένο στους υπολογιστές της Apple, αλλά υπάρχει φυσικά διαθέσιμο και στο App Store. Είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές για όσους ανακαλύπτουν τώρα τον κόσμο της μουσικής και σου επιτρέπει όντως να παίξεις όποιο όργανο θέλεις.
3.
Coach Guitar
(Freemium για Android και iOS)
Μπορεί στο App Store να υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για να μάθεις κιθάρα, αλλά για πολλούς το Coach Guitar θεωρείται ως η ιδανική για τους πρωτάρηδες, που δεν ξέρουν ακόμα να διαβάζουν ούτε τις παρτιτούρες. Η μέθοδος μάθησης του app βασίζεται στη χρήση πέντε χρωμάτων, ενώ υπάρχει διαβαθμισμένη δυσκολία ανάλογα με τις μουσικές γνώσεις του καθενός. Επίσης, τα σχετικά βιντεάκια είναι εξαιρετικά χρήσιμα για να μάθεις, π.χ. πώς να κρατάς σωστά με τα δάχτυλά σου την κιθάρα και τις νότες.
4.
Drum guru
(Freemium για Android και iOS)
Μπορεί οι γονείς, λόγω του lockdown, να μην είναι πολύ σύμφωνοι με την ιδέα του να μάθεις να παίζεις ντραμς αυτές τις μέρες, όμως αν επιμένεις, τότε το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις το Drum guru. Η εφαρμογή προσφέρει βιντεο-μαθήματα και είναι ιδανική τόσο για τους αρχάριους όσο και για επαγγελματίες μουσικούς.
5.
Simply Piano
(Freemium για Android και iOS)
Μπορεί οι εφαρμογές για μαθήματα πιάνου να είναι εξίσου πολλές με αυτές της κιθάρας, όμως το γεγονός ότι το Simply Piano έχει πάνω από 11 χιλιάδες downloads στο App Store είναι μια απόδειξη ότι απευθύνεται αφενός σε πρωτάρηδες και αφετέρου σε πιο προχωρημένους.
6.
Yousician
(Freemium για Android και iOS)
Από το smartphone οποιουδήποτε μουσικού (ερασιτέχνη και μη) δεν μπορεί να λείπει το Yousician. Μέσω αυτού μπορείς να μάθεις τα βασικά πάνω στην κιθάρα, το πιάνο, το μπάσο και το γιουκαλίλι. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του app είναι η μέθοδος μάθησης που χρησιμοποιεί, καθώς μπορείς να παίξεις ένα όργανο ή ακόμη και να τραγουδήσεις και στη συνέχεια λαμβάνεις αμέσως feedback για το αποτέλεσμά σου. Επίσης, τα παιχνίδια και οι στόχοι που καλείσαι να πετύχεις κάνουν την εφαρμογή ακόμη πιο διασκεδαστική.
Με πληροφορίες από Wired
σχόλια