Βρετανία: Σε Ελληνίδα ερευνήτρια το φετινό βραβείο «Παπανικολάου»

Βρετανία: Σε Ελληνίδα ερευνήτρια το φετινό βραβείο «Παπανικολάου» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην κλινική ερευνήτρια, Μύρια Γαλάζη, απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Παπανικολάου, για την έρευνά της γύρω από τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη.

Η κα Γαλάζη εργάζεται στο νοσοκομείο του St Bartholomew's, στο Λονδίνο, και βραβεύτηκε στην εκδήλωση που διοργανώνεται, κάθε χρόνο, από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν επιστήμονες με ερευνητικές εργασίες πάνωά στους τομείς της ιατρικής, οδοντιατρικής, βιοϊατρικής και φαρμακολογίας.

Οι τέσσερις φετινοί, υποψήφιοι φιναλίστ για το βραβείο, παρουσίασαν τις ερευνητικές τους εργασίες στο κοινό και, στη συνέχεια, ο νικητής επελέγη από ειδική επιστημονική επιτροπή.

«Το βραβείο Παπανικολάου είναι μια ιστορική και καθιερωμένη εκδήλωση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου προς τιμήν του διακεκριμένου Έλληνα επιστήμονα Γ. Παπανικολάου. Φέτος είχαμε έναν σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων με εξαιρετικές εργασίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Μίλτος Κροκίδης.

Όπως είπε, ο διαγωνισμός «επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα της έρευνας που εκτελείται από τους Έλληνες στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η βραβευμένη έρευνα αφορά στην κατανόηση των αιτιών που οδηγούν στην ανθεκτικότητα ορισμένων περιπτώσεων μεταστατικού καρκίνου του προστάτη απέναντι στις διαθέσιμες θεραπείες.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM