Νέα ορολογία εισάγουν οι ειδικοί που παρατηρούν την ραγδαία αλληλεπίδραση της τεχνολογίας και των ρομπότ με τους ανθρώπους - και πιο συγκεκριμένα την σεξουαλική τους δραστηριότητα.
Ο όρος 'digisexual' έρχεται να βάλει ταμπέλα σε όσους ικανοποιούν τις σεξουαλικές ορέξεις κατά κύριο λόγο από τον εικονικό κόσμο και την τεχνολογία.
Οι εξελιγμένες τεχνολογικά κούκλες του σεξ, η 3D πορνογραφία και τα avatars στα ερωτικά chatrooms έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται καθημερινότητα για μερίδα του πληθυσμού που πειραματίζεται και αναζητά την ηδονή μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία.
Σε μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα Journal of Sexual and Relationship Therapy οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα του Καναδά υποστηρίζουν ότι οι ψυχοθεραπευτές πρέπει να προετοιμαστούν για την αύξηση των «πελατών που ορίζονται ως digisexuals».
«H εποχή του virtual sex είναι γεγονός» δήλωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Neil McCarthur. «Καθώς οι τεχνολογίες αυτές προχωρούν, η υιοθέτησή τους θα αυξηθεί και οι άνθρωποι θα μπορέσουν να αναγνωριστούν ως digisexuals. Αυτοί θα είναι οι άνθρωποι των οποίων η πρωταρχική σεξουαλική ταυτότητα θα προκύπτει από τη χρήση της τεχνολογίας». προσθέτει.
«Πολλοί άνθρωποι θα ανακαλύψουν ότι οι εμπειρίες τους με την τεχνολογία γίνονται αναπόσπαστο μέρος της σεξουαλικής τους ταυτότητας και ορισμένοι θα το προτιμούν από τις σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις με τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τα sexbots. Οι άνθρωποι θα σχηματίσουν μια έντονη σχέση με συντρόφους-ρομπότ. Αυτά τα ρομπότ θα είναι προσαρμοσμένα στις επιθυμίες των ανθρώπων και θα κάνουν πράγματα που οι ανθρώπινοι σύντροφοι δεν μπορούν ή δεν θα θέλουν να κάνουν», αναφέρει ο καθηγητής.
Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για τα ρομπότ. Μόνο το 17 τοις εκατό των ερωτηθέντων είναι έτοιμο να πειραματιστεί με ένα ρομπότ αν και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 26 τοις εκατό όταν ρωτήθηκαν για ένα που έμοιαζε ακριβώς όπως ένας άνθρωπος.
Ο καθηγητής Noel Sharkey, ειδικός σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ δήλωσε: «Προχωρώντας στο μέλλον θα δούμε μερικούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν ρομπότ σεξ, αλλά οι αριθμοί θα παραμείνουν μικροί».
Σύμφωνα με όσα λέει ο καθηγητής, αυτή τη στιγμή η χρήση ρομπότ σεξ μπορεί να θεωρηθεί ως είδος παραφιλίας, μιας άτυπης σεξουαλικής πρακτικής που είναι πιο κοντά στον φετιχισμό.
Οι συντάκτες της νέας έκθεσης πάντως προειδοποιούν ότι η έλευση των digisexuals μπορεί να βλάψει τις σχέσεις, ενδεχομένως να προκαλέσει διαζύγιο και να φέρει αισθήματα ντροπής και ενοχής.
Ωστόσο, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο συνολικός αντίκτυπος της «ψηφιακής σεξουαλικότητας» θα είναι θετικός, επιτρέποντας στους ανθρώπους να βιώσουν περισσότερη σεξουαλική ευχαρίστηση και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες, ιδιαίτερα σε εκείνους που αγωνίζονται να βρουν σύντροφο ή έχουν βιώσει σεξουαλικό τραύμα στο παρελθόν.
Mε πληροφορίες από Τelegraph