Έρευνα: Πιθανόν να κάνουμε νέα εμβόλια για τον κορωνοϊό σε ένα χρόνο

Έρευνα: Πιθανόν να χρειαστούν «νέα» εμβόλια σε ένα χρόνο Facebook Twitter
EPA
0

Τα εμβόλια πρώτης γενιάς κατά της Cοvid-19 πιθανόν θα χρειάζονται τροποποιήσεις σε έναν χρόνο για να είναι αποτελεσματικά κατά της νόσου σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με έρευνα ειδικών.

Οι επιστήμονες τονίζουν εδώ και καιρό ότι απαιτείται μια παγκόσμια εμβολιαστική προσπάθεια για την ικανοποιητική εξουδετέρωση της απειλής της COVID-9, λόγω των μεταλλάξεων του ιού, ορισμένες εκ των οποίων είναι πιο μεταδοτικές, θανατηφόρες και πιο ανθεκτικές στα εμβόλια.

Η πρόβλεψη αφορά στο ότι θα απαιτηθούν «νέα», ενισχυμένα εμβόλια εντός ενός έτους ή και λιγότερο προέρχεται από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων, σύμφωνα με το People’s Vaccine Alliance, έναν συνασπισμό οργανώσεων όπως η Διεθνής Αμνηστία, η Oxfam και η UNAIDS, που πραγματοποίησαν έρευνα σε 77 επιστήμονες από 28 χώρες.

Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε πολλές χώρες θα καθιστούσε πιο πιθανή την εμφάνιση ανθεκτικών σε εμβόλια μεταλλάξεων, δήλωσε το 88% των ερωτηθέντων, οι οποίοι εργάζονται σε ιδρύματα όπως: Johns Hopkins, Yale, Imperial College, London School of Hygiene & Tropical Medicine και Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Yale, Γκρεγκ Γκονσάλβες, νέες μεταλλάξεις προκύπτουν καθημερινά. «Αν δεν εμβολιάσουμε τον κόσμο, αφήνουμε τον “αγωνιστικό χώρο” ανοιχτό σε όλο και περισσότερες μεταλλάξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν παραλλαγές που θα ενδέχεται να διαφεύγουν από τα τρέχοντα εμβόλια, απαιτώντας ενισχυμένες δόσεις για την αντιμετώπισή τους» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM