To Facebook δοκιμάζει το νέο κουμπί downvote για τα σχόλια

To Facebook δοκιμάζει το νέο κουμπί downvote για τα σχόλια Facebook Twitter
0

Στις αρχές Φεβρουαρίου το Facebook το είχε επιβεβαιώσει και από σήμερα αρχίζει να κάνει την εμφάνιση του σε χρήστες στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία.

Ο λόγος για το κουμπί upvote/downvote στα σχόλια (και όχι στις αναρτήσεις) των χρηστών, μια προσθήκη η οποία εάν επεκταθεί σε όλη τη σφαίρα του κοινωνικού δικτύου, θα αποτελεί ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει ποτέ σε «Dislike» μέσα στο Facebook. Toν προηγούμενο Φεβρουάριο επιβεβαίωσε ότι δοκιμάζει ένα κουμπί σε επιλεγμένους χρήστες που τους επιτρέπει να «καταψηφίζουν» (downvote) τις αναρτήσεις που κρίνουν ακατάλληλες, αγενείς ή παραπλανητικές.

Η εταιρεία τονίζει, βέβαια, ότι δεν πρόκειται για ένα γενικό κουμπί δυσαρέσκειας, απλώς επιθυμεί οι χρήστες να μάθουν να το χρησιμοποιούν για να επισημαίνουν «τα άσχημα σχόλια που είναι ασεβή ή εντελώς κακοπροαίρετα». Φυσικά, αυτό δεν θα αποτρέπει τους χρήστες να πατούν το downvote για να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους, ακριβώς όπως αν υπήρχε ένα κουμπί dislike.

Δεν μπορώ να ξέρω εάν αυτό είναι ένα σημάδι αισιοδοξίας που δείχνει ότι κάποια στιγμή θα δούμε αυτούσιο και ένα ανάποδο dislike σύμβολο, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Facebook ξεκινάει αυτό το χαρακτηριστικό όταν τα περισσότερα threads στο Reddit ζουν και αναπνέουν από αυτό και όπου ένα downvote σε κάποιο σχόλιο χρησιμοποιείται συχνά ως αναγκαία σήμανση διαφωνίας και αντιπαράθεσης.

Το Facebook θα πρέπει να αγωνιστεί να αλλάξει αυτή τη νοοτροπία, ειδικά όταν το κουμπί upvote λειτουργεί το ίδιο ευεγερτικά στο Reddit και χρησιμοποιείται για να επισημάνει τα σχόλια που είναι «χρήσιμα ή διορατικά».

Η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη ακόμα σε όλους τους χρήστες. Απ' ότι δείχνει η κίνηση στο Twitter το νέο χαρακτηριστικό τρέχει ήδη σε περισσότερους χρήστες, αλλά η πλειοψηφία αυτών βρίσκονται στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία. Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι το Facebook δοκιμάζει συχνά νέα προϊόντα σε μικρότερα υποσύνολα των χρηστών του και δεν τα λανσάρει πάντα σε όλους, οπότε ίσως πάρει λίγο χρόνο παραπάνω μέχρι να το δούμε να δουλεύει πλήρως στην Ευρώπη.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ