Για ομοφοβία κατηγορείται το Siri της Apple στη ρωσική εκδοχή του

Για ομοφοβία κατηγορείται το Siri της Apple στη ρωσική εκδοχή του Facebook Twitter
0

Για ομοφοβικές απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ομοφυλοφιλία, στη ρωσική της έκδοση  κατηγορείται η υπηρεσία Siri της Apple.

Σύμφωνα με το Skynews όταν το Siri  ερωτάται αν ο γάμος των ομοφυλοφίλων είναι κανονικός απαντά: " Θεωρώ ότι αυτό το συναίσθημα θα πρέπει να θεωρείται αρνητικό"  και "Είστε τόσο αγενής» .

Όταν επαναλαμβάνεται η ερώτηση το σύστημα φωνητικών απαντήσεων της εταιρείας αντιδρά με φράσεις όπως: «Θα προσποιηθώ ότι δεν άκουσα ότι" και "Τώρα χρησιμοποιείτε αισχρολογίες και, στη συνέχεια, με τα ίδια τα χέρια θα φάτε ψωμί."

Η απάντηση της Apple είναι ότι πρόκειται για έναν ιό που προκάλεσε σφάλμα το οποίο έχει ήδη διορθωθεί.

Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αποτελούν ένα αμφιλεγόμενο θέμα στη Ρωσία. Ένας νόμος που απαγορεύει την γκέι "προπαγάνδα", ψηφίστηκε το 2013 και αποτρέπει τους ανθρώπους από την παροχή πληροφοριών σχετικά με την ομοφυλοφιλία σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίση ψυχικής υγείας: Τα νιάτα δεν είναι πλέον από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής

Τech & Science / Κρίση ψυχικής υγείας: Τα νιάτα δεν είναι πλέον από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής

Μελέτη που εκπονήθηκε από τον ΟΗΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία διαπιστώνει ότι η ικανοποίηση αυξάνεται με την ηλικία
LIFO NEWSROOM