Γιατί ερευνητές του MIT μελέτησαν τα μπισκότα OREO;

Γιατί ερευνητές του MIT μελέτησαν τα μπισκότα OREO; Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Από παιδί η Crystal Owens είχε ένα επίμονο ερώτημα σχετικά με ένα από τα αγαπημένα της σνακ: είναι δυνατό να γυρίσεις το μπισκότο OREO και να το χωρίσεις στη μέση κατά τρόπο που το κρεμώδες περιεχόμενό του να μοιραστεί ομοιόμορφα; Σήμερα η Owens και άλλοι ειδικοί από το MIT, πιστεύουν ότι έχουν, επιτέλους, την απάντηση.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physics of Fluid, οι ερευνητές αναφέρουν πως είναι σχεδόν αδύνατο να χωριστεί το μπισκότο κατά τέτοιο τρόπο.

Σε όλες τις δοκιμές, η κρέμα κολλούσε σε ένα από τα δύο κομμάτια μπισκότου, είπε η Owens. «Σε περίπτωση που η κρέμα καταλήξει και στα δύο, συνήθως χωρίζεται στη μέση και κάθε μπισκότο έχει ένα μισοφέγγαρο κρέμας και όχι μία ολόκληρη στρώση» εξήγησε.

«Άρα, δεν υπάρχει μυστικό για να μοιραστεί η κρέμα ομοιόμορφα παντού μόνο με το να γυρίσεις το μπισκότο. Πρέπει να το κάνεις με το χέρι, εάν αυτό επιθυμείς» συμπλήρωσε.

Τα αποτελέσματα προκάλεσαν έκπληξη καθώς η Owens και οι συνεργάτες της περίμεναν, πραγματικά, να λύσουν το πρόβλημα στο εργαστήριό τους.

Για να μπορέσουν να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά του λαχταριστού σνακ, χρησιμοποίησαν ένα ρεόμετρο, το οποίο έστριβε το μπισκότο πριν χωριστεί. 

Δοκίμασαν διάφορα είδη OREO: με διπλή γέμιση, πελώρια γέμιση κ.α. Προσπάθησαν να το βουτήξουν σε γάλα και άλλαξαν και με τις ρυθμίσεις του οργάνου ώστε να γυρίζει με διαφορετικό ρυθμό, αλλά τίποτα δεν άλλαζε.

Οι ερευνητές αποδίδουν το γεγονός στην ίδια την παραγωγή του μπισκότου. «Όπως αποδείχθηκε, δεν υπάρχει κάποιο κόλπο» είπε η Owens.

Και παρότι η ομάδα δεν κατάφερε να λύσει τον γρίφο των OREO δημιούργησε ένα νέο πεδίο ερευνών, το Oreology (ορεολογία, θα μπορούσε να πει κανείς). Ο νέος τομέας είναι επίσημα «η μελέτη της ροής και της θραύσης των μπισκότων που έχουν μορφή σάντουιτς».

Με πληροφορίες από Smithsonian Magazine

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ