H Meta κατασκευάζει ΑΙ υπερυπολογιστή - Εκτιμά ότι θα γίνει ο γρηγορότερος του κόσμου μέσα στο 2022

H Meta κατασκευάζει έναν ΑΙ υπερυπολογιστή - Εκτιμά ότι θα γίνει ο γρηγορότερος του κόσμου μέσα στο 2022 Facebook Twitter
Πηγή: Unsplash.
0

Η γνωστή πλέον εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Meta κατασκευάζει έναν υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που σχεδιάζεται ειδικά για την εκπαίδευση συστημάτων μηχανικής μάθησης.

Η εταιρεία λέει ότι ο εν λόγω υπολογιστής που ονομάζεται  AI Research Super Cluster, ή αλλιώς RSC, είναι ήδη μία από τις ταχύτερες μηχανές του τύπου της και όταν ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022, θα είναι ο ταχύτερος υπολογιστής στον κόσμο.

«Η Meta έχει αναπτύξει αυτό που πιστεύουμε ότι είναι ο ταχύτερος υπερυπολογιστής τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. «Τον ονομάζουμε RSC for AI Research Super Cluster και θα ολοκληρωθεί αργότερα φέτος».

Η εν λόγω εξέλιξη καταδεικνύει τον κεντρικό ρόλο που έχει η έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη για εταιρείες όπως η Meta. Ανταγωνιστές, όπως η Microsoft και η Nvidia, έχουν ήδη ανακοινώσει τους δικούς τους «υπερυπολογιστές AI».

Το RSC θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση μιας σειράς συστημάτων σε όλες τις επιχειρήσεις της Meta: από αλγόριθμους εποπτείας περιεχομένου που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό ρητορικής μίσους στο Facebook και το Instagram έως τις λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας (Metaverse) που τα επόμενα χρόνια θα λανσάρει μαζικά η εταιρεία.  

«Το RSC θα βοηθήσει τους ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης της Meta να δημιουργήσουν νέα και καλύτερα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να μάθουν από τρισεκατομμύρια παραδείγματα», γράφουν μηχανικοί της Meta. «Ελπίζουμε ότι το RSC θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε εντελώς νέα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν, για παράδειγμα, να τροφοδοτήσουν φωνητικές μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων, που ο καθένας μιλάει διαφορετική γλώσσα, ώστε να μπορούν να συνεργάζονται απρόσκοπτα σε ένα ερευνητικό έργο ή να παίζουν μαζί παιχνίδια» πρσθέτουν.

Με πληροφορίες από The Verge

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ