Η Google ονειρεύεται ψυγεία με Android εφαρμογές

Η Google ονειρεύεται ψυγεία με Android εφαρμογές Facebook Twitter
0

To Android Things της Google – ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Android που απευθύνεται σε συσκευές IoT – βρίσκεται σε φάση προεπισκόπησης από το 2016. Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε την πρώτη σταθερή έκδοση της πλατφόρμας.

Η Google δημιούργησε την πλατφόρμα Android Things, με στόχο να ενσωματώσει το λειτουργικό της Android σε κάθε είδους «έξυπνη» οικιακή συσκευή αλλά και σε οποιαδήποτε μπορεί μελλοντικά να συνδεθεί στο εξελισσόμενο περιβάλλον του Internet of Things.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι θα προσφέρει δωρεάν τριετή υποστήριξη – σε διορθώσεις σταθερότητας και ενημερώσεις ασφαλείας – για κάθε μακροπρόθεσμη έκδοση του Android Things, αλλά και πρόσθετες επιλογές για εκτεταμένη υποστήριξη. Αυτό σημαίνει ότι όπως και στα κινητά, ο τεχνολογικός γίγαντας δεν σκοπεύει να χρεώνει τους κατασκευαστές που θα ενσωματώσουν το λειτουργικό σύστημα στις συσκευές τους, αλλά προσδοκά να δημιουργήσει έσοδα καθώς, τόσο οι χρήστες όσο και οι κατασκευαστές, θα χρησιμοποιούν τις έξυπνες συσκευές για αγορά Android εφαρμογών από το ηλεκτρονικό της κατάστημα Play Store.

Το Android Things είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης που έχει σκοπό να διευκολύνει τις εταιρείες υλικού να ξεκινήσουν να κατασκευάζουν ένα gadget. Επιτρέπει στην Google να χειρίζεται το λογισμικό για τις έξυπνες λειτουργίες, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους κατασκευαστές να γράφουν κώδικα για αυτά χρησιμοποιώντας τα Android εργαλεία που είναι ήδη γνωστά. Φυσικά, κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο ευκολότερα θα κάνει τα πράγματα αυτή η ενσωμάτωση, αλλά σίγουρα απλοποιεί την ανάπτυξη, ειδικά για κάποια gadgets που θέλουν να προσφέρουν τις ιδιότητες του Google Assistant.

Βέβαια, επειδή ένα gadget μπορεί να τρέχει το Android Things αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητα ένα εξελιγμένο Android αξεσουάρ, ή κάτι που μπορεί να επιβιώσει μόνο στο οικοσύστημα της Google. Αλλά αυτό που θέλει η εταιρεία είναι να παρέχει μια ενιαία πλατφόρμα σε πολλές, αν όχι όλες τις συσκευές της καθημερινής ζωής, έτσι ώστε να τρέχουν μια σειρά από διαθέσιμες εφαρμογές.

Έτσι, αντί να προωθεί κάθε τόσο ένα τεράστιο κύμα ηλεκτρονικών αξεσουάρ, το Android Things φαίνεται να είναι ένα βήμα παραπέρα στην κυριαρχία του Android λειτουργικού, το οποίο θα δώσει στην Google ακόμα μεγαλύτερη παρουσία και κύρος στην αυξανόμενη αγορά του IoT. Γιατί, όσο περισσότερα gadgets τρέχουν τον κώδικα Android, τόσο πιο βαθιά μπαίνει το λειτουργικό σε όλη τη σύγχρονη τεχνολογία.

Οι μεγάλοι ανταγωνιστές της νέας πλατφόρμας Android Things είναι το σύστημα Greengrass της Amazon και το Windows IoT της Microsoft. Άρα το μέλλον, ως γνωστόν, κρύβει πολλές εκπλήξεις. Αλλά, όπως είπαμε και πιο πάνω, η Google δελεάζει τους κατασκευαστές με δωρεάν αναβαθμίσεις για τρία χρόνια και ένα λειτουργικό που τρέχει στα περισσότερα έξυπνα κινητά του πλανήτη αυτή τη στιγμή και η κίνηση της να φέρει το Android στις έξυπνες συσκευές του μέλλοντος, κάθε άλλο παρά αδέξια είναι.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM