Η Κίνα αίρει την απαγόρευση στις παιχνιδοκονσόλες

Η Κίνα αίρει την απαγόρευση στις παιχνιδοκονσόλες Facebook Twitter
2

Η κινεζική κυβέρνηση ήρε προσωρινά την απαγόρευση που είχε επιβάλλει από το 2000 στην πώληση συστημάτων βιντεoπαιχνιδιών και κονσολών, χαρακτηρίζοντάς τα ως επιβλαβή για την πνευματική υγεία των νέων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στις εταιρείες Sony, Microsoft και Nintendo, προς μια 'διψασμένη' για τα προϊόντα τους (PS4, XBOX One, Wii U) αγορά.

Ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης, είχε αναπτυχθεί ένα επικερδές κύκλωμα μαύρης αγοράς σε παιχνιδοκονσόλες, αλλά είχε εκτιναχθεί και η αγορά των παιχνιδιών για PC που καταλάμβανε τα δύο τρίτα της πίτας, μιας αγοράς που έφτανε τα 13 δισ. δολάρια.

Η ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης, αναφέρει ότι επιτρέπεται σε ξένες εταιρείες να κατασκευάζουν τις κονσόλες τους στην λεγόμενη 'Ζώνη ελεύθερου εμπορίου' της Σαγκάης καθώς και να πωλούν τα προϊόντα αυτά στην Κινεζική αγορά μετά από επιθεώρηση από τα τμήματα πολιτισμού της κινεζικής κυβέρνησης. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάποιο χρονικό περιθώριο ισχύος της άρσης απαγόρευσης.

Αν και οι αναλυτές θεωρούν τη συγκεκριμένη κίνηση της Κίνας, 'σημαντικά νέα' για την βιομηχανία του gaming, η Sony σε απάντηση δήλωσε στο BBC: "Αναγνωρίζουμε ότι η Κίνα είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά. Θα μελετήσουμε την πιθανότητα, αλλά δεν υπάρχει κάποιο παγιωμένο πλάνο, προς το παρόν".

Να σημειωθεί ότι η τεράστια μονάδα κατασκευής ηλεκτρονικών, FOXCONN, παράγει ήδη κονσόλες και για τις τρεις εταιρείες, Microsoft, Sony και Nintendo, που προορίζονται για εξαγωγή.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια