IBM: Πηγή ενέργειας για φτωχές περιοχές οι μπαταρίες από παλιά Laptop

IBM: Πηγή ενέργειας για φτωχές περιοχές οι μπαταρίες από παλιά Laptop Facebook Twitter
Σωτήρια για τις φτωχογειτονιές με ελλιπή πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να αποδειχτεί η χρήση των μπαταριών laptop σε αχρηστία
0

Οι μπαταρίες από παροπλισμένα laptop, εξακολουθούν να έχουν αρκετή ενέργεια ώστε να παράσχουν ενέργεια σε φτωχές περιοχές του κόσμου με ελλιπή πρόσβαση σε ηλεκτρικό, υποστηρίζουν ερευνητές της IBM, σύμφωνα με το BBC.

Μια μελέτη της εταιρείας, ανέλυσε ένα δείγμα παλιών μπαταριών laptop σε αχρηστία και βρήκε ότι τουλάχιστον το 70% διέθεταν τόση ενέργεια που θα μπορούσε να κρατήσει αναμμένη μια λάμπα τεχνολογίας LED για τέσσερεις ώρες την ημέρα, επί ένα ολόκληρο χρόνο. 

Οι ερευνητές της IBM, που δοκίμασαν την ιδέα τους στην ινδική πόλη Bangalore, υποστηρίζουν ότι η χρήση των παροπλισμένων μπαταριών απο παλιά λάπτοπ αποτελεί μια πολύ φθηνότερη λύση από αυτές που χρησιμοποιούνται τώρα για την παροχή ενέργειας και που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια και για το αυξανόμενο πρόβλημα διαχείρισης των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Η ομάδα της IBM δημιούργησε μια συσκευή ονόματι UrJar που χρησιμοποιεί επιτυχώς μπαταρίες ιόντων λιθίου για την τροφοδοσία συσκευών συνεχούς ρεύματος και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, όπως ένα φως, η οποία μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που απασχολεί τουλάχιστον 400 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας που ζουν σε παραγκουπόλεις με ελλιπή ηλεκτροδότηση.

Η συσκευή ηλεκτροδότησης από παλιές μπαταρίες λάπτοπ, UrJar

Τα πορίσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν σε ειδικό συνέδριο στο Σάν Χοσέ της Καλιφόρνια, σύμφωνα με το MIT Technology Review.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM