Κίνα: Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε video games βάζει μπλόκο στον εθισμό των ανηλίκων

Κίνα: Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε video games, ως μέτρο για τους ανήλικους Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Εταιρεία στην Κίνα άρχισε να χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στα video games, προκειμένου να κλείσει τα «παραθυράκια» που βρίσκουν ανήλικοι για να παρακάμπτουν τους κανονισμούς. 

Στην Κίνα οι ανήλικοι παίκτες απαιτείται να συνδέονται χρησιμοποιώντας τα πραγματικά ονόματά τους και τους προσωπικούς αριθμούς ταυτοποίησης, στο πλαίσιο των κανονισμών που έχουν στόχο να περιοριστεί ο χρόνος μπροστά από οθόνες και να τεθεί υπό έλεγχο ο εθισμός στο διαδίκτυο. Το 2019 η χώρα απαγόρευσε στους κάτω των 18 ετών να παίζουν video game από τις 10 το βράδυ έως τις 8 το πρωί. 

Τώρα, αναγνωρίζοντας ότι οι έφηβοι μπορεί να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές ή τα στοιχεία των γονιών τους για να παρακάμψουν τους περιορισμούς, ο κινεζικός όμιλος Tencent ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στα video game της. 

«Παιδιά, βάλτε κάτω τα τηλέφωνά σας και πηγαίνετε για ύπνο», ανέφερε σε ανακοίνωση η Τencent την προηγούμενη εβδομάδα, όταν παρουσίασε επίσημα τα νέα χαρακτηριστικά, με τον τίτλο Midnight Patrol. Κάτι που έδωσε «τροφή» για συζητήσεις στις κινεζικές πλατφόρμες, σχετικά με τα οφέλη, αλλά και τους κινδύνους για τα προσωπικά δεδομένα. 

Κάποιοι ήταν υπέρ των ελέγχων, λέγοντας ότι θα καταπολεμήσουν τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο, αλλά επίσης εξέφρασαν ερωτήματα για το πώς προωθούνται τα δεδομένα στις αρχές. Άλλοι σχολίασαν ότι η Tencent αναλαμβάνει έναν άκρως πατερναλιστικό ρόλο. 

Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου διαμαρτυρήθηκαν για την αυστηροποίηση των ελέγχων και τη συρρίκνωση του περιθωρίου για ανωνυμία στον κυβερνοχώρο. Ένα hashtag στο Weibo υπενθύμιζε στους gamers να είναι πλήρως ενδεδυμένοι σε περίπτωση που η κάμερα δεν καταγράψει μόνο το πρόσωπό τους. 

Ανάλογες ανησυχίες είχαν εκφραστεί ευρέως και το 2019, όταν εισήχθη ο κανονισμός που απαιτεί οι ανήλικοι να εγγράφονται στα παιχνίδια με τα πραγματικά στοιχεία τους. Η Tencent ανέφερε ότι ξεκίνησε να δοκιμάζει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου τον Απρίλιο, προκειμένου να επαληθεύσει τις ηλικίες gamers που έπαιζαν φανατικά τις νυχτερινές ώρες και έκτοτε την έχει χρησιμοποιήσει σε 60 από τα παιχνίδια της. 

Τον Ιούνιο η εταιρεία προέτρεψε τους κατά μέσο όρο 5,8 εκατομμύρια χρήστες την ημέρα να δείχνουν το πρόσωπό τους την ώρα που συνδέονταν, μπλοκάροντας την πρόσβαση στους λογαριασμούς σε πάνω από το 90% εκείνων που απέρριψαν την αναγνώριση προσώπου ή το έκαναν επιτυχημένα. 

Με πληροφορίες από New York Times

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πιθανότητες ο αστεροειδής 2024 YR4 να χτυπήσει τη Γη και είναι «μεγαλύτερες από ποτέ»

Τech & Science / Αυξήθηκαν οι πιθανότητες ο αστεροειδής 2024 YR4 να χτυπήσει τη Γη και είναι «μεγαλύτερες από ποτέ»

Η NASA δημοσίευσε νέα δεδομένα που υποδηλώνουν ότι ο αστεροειδής 2024 YR4 μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Τα επίπεδα χλωρίωσης του νερού στην ΕΕ ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Τech & Science / Μελέτη: Η χλωρίωση του νερού στην ΕΕ πιθανώς αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Η χλωρίωση του νερού αύξησε δραματικά το προσδόκιμο ζωής στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά οι επιστήμονες ανακάλυψαν τις αρνητικές συνέπειες της διαδικασίας δεκαετίες αργότερα
LIFO NEWSROOM
Οι άνδρες ίσως είναι πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνες

Τech & Science / Είναι οι άνδρες πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες; Τι λέει η επιστήμη

Αν και οι αντιλήψεις έχουν εξελιχθεί προς μια πιο ισότιμη προσέγγιση στις σχέσεις, παραμένουν έντονα τα στερεότυπα που παρουσιάζουν τους άνδρες ως πιο ρομαντικούς, επειδή αυτό αναμένεται από αυτούς
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Έκκληση για προειδοποιητικές ετικέτες για τον καρκίνο και στα αλκοολούχα ποτά

Τech & Science / ΠΟΥ: Έκκληση για προειδοποιητικές ετικέτες για τον καρκίνο και στα αλκοολούχα ποτά

Το αλκοόλ προκαλεί 800.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη αλλά μόνο ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού γνωρίζει τους κινδύνους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
LIFO NEWSROOM