Κινέζικη κυβερνοεπίθεση στη New York Times

0

Χθες Πέμπτη, η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε ότι κινέζοι hackers πραγματοποιούν συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις στους υπολογιστές της, τους τέσσερις τελευταίους μήνες.

Αφορμή για την «οργή» των κινέζων hackers που δουλεύουν για το στρατό της χώρας, έχει σταθεί ένα δημοσίευμα της εφημερίδας για τον Wen Jiabao και την κρυμμένη περιουσία του, ύψους $2,7 δισεκατομμυρίων.

Η κινέζικη κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει την εφημερίδα ότι σε περίπτωση δημοσίευσης των στοιχείων αυτών θα υπάρχουν και ανάλογες συνέπειες.

Με τη βοήθεια του FBI και ειδικών ασφαλείας, η διεύθυνση της εφημερίδας ανακάλυψε ότι η κίνηση στο δίκτυό της ήταν ασυνήθιστα μεγάλη, ενώ στην πορεία ανακαλύφτηκαν 40 διαφορετικές ομάδες hackers που κατάφεραν να αποσπάσουν τους προσωπικούς κωδικούς 53 υπαλλήλων.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοξικά βαρέα μέταλλα μολύνουν το 1/6 της παγκόσμιας γεωργικής γης – Κίνδυνος για 1,4 δισ. ανθρώπους

Τech & Science / Τοξικά βαρέα μέταλλα μολύνουν το 1/6 της παγκόσμιας γεωργικής γης – Κίνδυνος για 1,4 δισ. ανθρώπους

Μία νέα παγκόσμια μελέτη αποκαλύπτει ότι το 1/6 της καλλιεργήσιμης γης έχει μολυνθεί από βαρέα μέταλλα, απειλώντας την υγεία 1,4 δισ. ανθρώπων - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο και πώς επηρεάζεται η τροφική αλυσίδα
LIFO NEWSROOM
Η δίαιτα του Κιλιμάντζαρο: Η παράδοση της Τανζανίας σπάει τα στερεότυπα για την υγιεινή διατροφή

Τech & Science / Η δίαιτα του Κιλιμάντζαρο: Η παράδοση της Τανζανίας σπάει τα στερεότυπα για την υγιεινή διατροφή

Η δίαιτα του όρους Κιλιμάντζαρο με φυτικά τρόφιμα όπως μπανάνα, κασάβα και ποτό mbege μειώνει δείκτες φλεγμονής και ενισχύει την υγεία, σύμφωνα με έρευνα στο Nature Medicine.
LIFO NEWSROOM