Microsoft: 2η παγκοσμίως στον τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Microsoft: 2η παγκοσμίως στον τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Facebook Twitter
0

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Microsoft από τους καταναλωτές παγκοσμίως.

Τη δεύτερη θέση παγκοσμίως κατέκτησε η Microsoft στη λίστα με τις Top 10 εταιρίες που ξεχωρίζουν για την φήμη τους στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η εταιρεία τιμήθηκε για ακόμη μία φορά, από τους ίδιους τους καταναλωτές, για τα προγράμματα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και την παγκόσμια συνεισφορά της στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Reputation Institute, κορυφαία, ανεξάρτητη εταιρεία παροχής συμβουλών για τη διαχείριση φήμης, με τη συμμετοχή καταναλωτών από 15 διαφορετικές χώρες. Στην πρώτη δεκάδα βρέθηκαν οι εταιρίες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση, τη θετική συμβολή τους στην κοινωνία και την μεταχείριση των εργαζομένων. Την πρώτη θέση, για φέτος, κατέκτησε η Lego, ενώ η Google ακολούθησε στην τρίτη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ελληνικό χώρο, είναι γνωστό, ότι εδώ και 25 χρόνια, η Microsoft Ελλάς σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που συνδέουν τον άνθρωπο και την τεχνολογία, ενδυναμώνοντας κυρίως μέσω της εκπαίδευσης, άτομα και κοινωνία. Ενδεικτικά, ανάμεσα στις πρωτοβουλίες της εταιρίας στην Ελλάδα, είναι η προσπάθεια να βοηθήσει (και να εμπνεύσει) μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας να αντιμετωπίζουν την τεχνολογία με ενθουσιασμό και ερευνητική διάθεση και να αποκτούν δεξιότητες πάνω στον τεχνολογικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνει ημερίδες, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, και δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε οι νέοι να αποκτούν πρόσβαση σε πηγές ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, απαραίτητων για ένα βιώσιμο μέλλον. 

Παράλληλα, η εταιρεία έχει συμβάλλει στη μείωση του χάσματος μεταξύ των δυο φύλων, όσον αφορά την πρόσβαση στην τεχνολογία, μέσα από την υλοποίηση δράσεων που ενθαρρύνουν την ενεργή συμμετοχή των γυναικών στο χώρο της τεχνολογίας. Ενδεικτικά, το 2016 η εταιρία διοργάνωσε την ημερίδα «Girls in Technology {g} Tech», με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με στόχο να παροτρύνει νέες μαθήτριες να αποκτήσουν πιο δυναμικό και ηγετικό ρόλο στον κλάδο της τεχνολογίας. 

Microsoft: 2η παγκοσμίως στον τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Facebook Twitter
Η ημερίδα «Girls in Technology {g} Tech» που διοργανώθηκε πέρυσι είχε ως στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της νέας γενιάς γυναικών και την ενημέρωση τους γύρω από τις σύγχρονες τάσεις της τεχνολογίας.

Επιπλέον, στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της εταιρείας, βρίσκεται η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Σε αυτό το πλαίσιο, η Microsoft Ελλάς προσφέρει εργαλεία και προϊόντα σε νόμιμους και αναγνωρίσιμους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (ΜΚΟ), με στόχο την αποτελεσματικότερη οργάνωση και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και υποδομών τους με την βοήθεια της τεχνολογίας στηρίζοντας έτσι το ανθρωπιστικό τους έργο. Επίσης, το Innovation Center της Microsoft, υποστηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις και καλλιεργεί με αυτό τον τρόπο κάθε είδους νέα επιχειρηματική και τεχνολογική ανάπτυξη στη χώρα μας.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντωνία Τριχοπούλου για τη Μεσογειακή διατροφή στη LiFO: Συνδέεται με την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Οικονομία

Τech & Science / Αντωνία Τριχοπούλου για τη Μεσογειακή διατροφή στη LiFO: Συνδέεται με την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Οικονομία

Η ακαδημαϊκός και ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών διευκρινίζει τι ισχύει με τη Μεσογειακή διατροφή, μετά το ρεπορτάζ του περιοδικού Politico
LIFO NEWSROOM
Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο έμβρυο καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης

Τech & Science / Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο έμβρυο καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης

«Ο απώτερος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη διατήρηση απειλούμενων μαρσιποφόρων, όπως τα κοάλα, οι διάβολοι της Τασμανίας, οι βόρειοι γουόμπατ με τριχωτή μύτη και οι πώσουμ Leadbeater», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής
LIFO NEWSROOM
Μπιλ Γκέιτς: «Αν μεγάλωνα σήμερα, θα είχα διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού»

Tech & Science / Μπιλ Γκέιτς: «Αν μεγάλωνα σήμερα, θα είχα διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού»

Ο πρώτος τόμος των απομνημονευμάτων του μεγιστάνα της τεχνολογίας που μόλις κυκλοφόρησε φανερώνει πως γεννήθηκε στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, και φτάνει μέχρι την ίδρυση της Microsoft το 1975.
THE LIFO TEAM
Οι μπονόμπο μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους

Τech & Science / Οι μπονόμπο μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους

Η ανακάλυψη ενισχύει τη θεωρία ότι η "θεωρία του νου", δηλαδή η ικανότητα να αντιλαμβάνεται κάποιος τις γνώσεις και τις προθέσεις άλλων, δεν είναι αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό
LIFO NEWSROOM
Η μουσική μπορεί να «αγγίξει» την καρδιά, ακόμα και μέσα στη μήτρα

Τech & Science / Η μουσική μπορεί να «αγγίξει» την καρδιά των εμβρύων - Οι διαφορές μεταξύ των δύο κλασικών συνθέσεων

Oι ερευνητές μπόρεσαν να μετρήσουν την απόκριση του καρδιακού ρυθμού των εμβρύων και να εντοπίσουν τις αλλαγές στη μεταβλητότητα των καρδιακών παλμών κατά τη διάρκεια και μετά την αναπαραγωγή της μουσικής
LIFO NEWSROOM