Νέα έρευνα για τα βρέφη: Κι όμως, τα αγόρια μιλούν νωρίτερα από τα κορίτσια

Νέα έρευνα για τα βρέφη: Κι όμως, τα αγόρια μιλούν νωρίτερα από τα κορίτσια Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Μια νέα έρευνα στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης iScience διαπιστώνει ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα αρσενικά και τα θηλυκά βρέφη ως προς το πότε θα αρχίσουν να «μιλούν».

Τα βρέφη βγάζουν τσιρίδες, ήχους που μοιάζουν με φωνήεντα και άλλους σύντομους ήχους. Την ίδια στιγμή, ορισμένα βρέφη είναι από τη φύση τους πιο ομιλητικά από άλλα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Κίμπροου Όλερ από το Πανεπιστήμιο του Μέμφις, διαπίστωσαν ότι τα αρσενικά βρέφη «μιλούν» περισσότερο από τα θηλυκά κατά τον πρώτο χρόνο, παρά την μακροχρόνια πεποίθηση ότι τα θηλυκά έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των αρσενικών στη γλώσσα.

Ωστόσο, αυτό το πρώιμο πλεονέκτημα των αρσενικών βρεφών στην ανάπτυξη της γλώσσας δεν διαρκεί. Μέχρι το τέλος του δεύτερου έτους τα κορίτσια έφτασαν και ξεπέρασαν τα αγόρια. Συνολικά τα δεδομένα έδειξαν ότι τα αρσενικά βρέφη χρησιμοποιούσαν 10% περισσότερες εκφορές του λόγου κατά τον πρώτο χρόνο σε σύγκριση με τα θηλυκά. Στο δεύτερο έτος τα θηλυκά βρέφη μιλούσαν κατά 7% περισσότερο σε σχέση με τα αρσενικά.

Για τις παραπάνω διαπιστώσεις οι ερευνητές χρησιμοποίησαν περισσότερες από 450.000 ώρες ολοήμερων καταγραφών από 5.899 βρέφη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Τech & Science / TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Σύμφωνα με στοιχεία του TikTok, μικρές επιχειρήσεις και δημιουργοί περιεχομένου στις ΗΠΑ θα χάσουν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα μέσα στον πρώτο μήνα από την παύση λειτουργίας της πλατφόρμας
LIFO NEWSROOM
Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Τech & Science / Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Το Parker Solar Probe είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου, γνωστή ως κορώνα, και θα επιστρέψει δεδομένα από περιοχές που μέχρι τώρα δεν έχουν εξερευνηθεί
LIFO NEWSROOM