Πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην υπερβολική χρήση του Διαδικτύου

Πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην υπερβολική χρήση του Διαδικτύου Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου - saferinternet.gr- το οποίο συγκένρωσε κι ανέλυσε τα στοιχεία των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Insafe κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην υπερβολική χρήση του Διαδικτύου ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό 31%, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται στο 5%.

Τα στοιχεία αναδεικνύουν ως δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα της ψηφιακής ζωής των Ελλήνων, τον διαδικτυακό εκφοβισμό -ή cyber-bullying- με ποσοστό 19% και τρίτο την προστασία της ιδιωτικότητας με ποσοστό 16%, όταν οι μέσοι όροι σε Ευρώπη και Ρωσία, είναι 21% και 12%, αντίστοιχα.  

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για το πρώτο τετράμηνο του 2015, έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί 180 αναφορές για υπερβολική χρήση, 96 αναφορές για θέματα online ιδιωτικότητας (κατάχρηση / προστασία προσωπικών δεδομένων) και 65 αναφορές για cyberbullying.

 

Επίσης, οι αναφορές για τη σεξουαλικότητα και τις online σχέσεις αναδεικνύονται σε καινούρια τάση, καθώς το ποσοστό αυξήθηκε στο 10% στις αρχές του 2015, από 7% στις αρχές του 2014. Η ανακοίνωση του saferinternet.gr επισημαίνει πως οι αναφορές προέρχονται κατά 75% από το γυναικείο φύλο και 25% από το ανδρικό, ενώ, στα ποσοστά αυτά μόνο ένα 14% είναι ανήλικοι, ένα 16% είναι εκπαιδευτικοί και το 69% είναι γονείς.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM