Προσωπικά δεδομένα 500 εκατ. χρηστών του Facebook βρέθηκαν σε ιστότοπο για χάκερς

Leaker says they are offering private details of 500 million Facebook users Facebook Twitter
pixabay
0

Τα προσωπικά στοιχεία περισσότερων από 500 εκατ. χρηστών του Facebook διέρρευσαν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το Business Insider.

Ειδικότερα, τα προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών από 106 χώρες, όπως τηλεφωνικοί αριθμοί, ονόματα, τοποθεσία διαμονής, ημερομηνίες γενεθλίων, ακόμα και διευθύνσεις email βρέθηκαν σε ιστότοπο για χάκερς.

Την αποκάλυψη έκανε ο Alon Gal, επικεφαλής τεχνολογίας στην εταιρεία Hudson Rock. Εκπρόσωπος της Facebook σε δήλωσή του τόνισε ότι «τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι παλιά και σχετίζονται με πρόβλημα που είχε επιλυθεί τον Αύγουστο του 2019».

«Εντοπίσαμε και λύσαμε το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019» ανέφερε χαρακτηριστικά. Το Facebook αντιμετωπίζει προβλήματα με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών εδώ και χρόνια.

Με πληροφορίες από Reuters/ Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μικροπλαστικά εμποδίζουν τη φωτοσύνθεση και απειλούν εκτομμύρια ανθρώπους με πείνα

Τech & Science / Τα μικροπλαστικά εμποδίζουν τη φωτοσύνθεση και απειλούν εκατομμύρια ανθρώπους με πείνα

Οι ερευνητές λένε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα κατά 400 εκατομμύρια τις επόμενες δύο δεκαετίες
LIFO NEWSROOM