Ρωσία: Πρόταση νόμου για ψηφιακό φακέλωμα των πολιτών

Ρωσία: Πρόταση νόμου για ψηφιακό φακέλωμα των πολιτών Facebook Twitter
1

Μια νέα πρόταση νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση το Σάββατο από το Ρωσικό Κοινοβούλιο, υποχρεώνει όλες τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στη χώρα, να κρατούν ένα ψηφιακό αρχείο για κάθε Ρώσο πολίτη - χρήστη των υπηρεσιών τους, εντός των συνόρων.

To σκεπτικό είναι ότι ο προς ψήφιση νόμος θα προστατεύει τα στοιχεία των χρηστών του Internet από την πιθανότητα αποθήκευσής τους στην Αμερική και σε άλλες χώρες και πηγάζει από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, σχετικά με τις πρακτικές παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

 

Μέρος του νέου νόμου επιβάλλει στις πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας με παρουσία στη Ρωσία, να δημιουργήσουν έως το 2016, ειδικά data centers, όπου θα φυλάσσονται τα στοιχεία των Ρώσων πολιτών, τα οποία θα είναι προσβάσιμα από στελέχη της κυβέρνησης για κάθε χρήση. Σε αντίθετη περίπτωση ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο κράτος να μπλοκάρει τις υπηρεσίες τους. 

 

Αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι ο συγκεκριμένος νόμος στοχεύει ως επί το πλείστον μεγάλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται τη δημιουργία μιας 'κλειστής' και έντονα λογοκριμένης εκδοχής του διαδικτύου, που θα λειτουργεί εντός της χώρας, σύμφωνα με το BBC.

 

[via]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Ντροπή για ένα ορθόδοξο έθνος να προωθεί τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων... Αν είμαστε λίγο καχύποπτοι, τότε ίσως ο Σνόουντεν δεν είναι και τόσο κόντρα στο σύστημα...Σατανικό(κυριολεκτικά)!! Η παγκοσμιοποίηση προχωρα ακάθεκτη!!