Το Street View της Google μας ανοίγει την πόρτα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (video)

Το Street View της Google μας ανοίγει την πόρτα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (video) Facebook Twitter
0

   

Την ευκαιρία να «επισκεφθούν» τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) θα έχουν πλέον οι χρήστες του Διαδικτύου μέσω του Street View του Google Maps. Η Google, με αφορμή τα 10 χρόνια του Street View, συνεργάστηκε με τη NASA και το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα για τη δημιουργία μιας μεθόδου καταγραφής εικόνων χωρίς βαρύτητα, χρησιμοποιώντας κάμερες DSLR και τον εξοπλισμό που έχει ήδη ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Στη συνέχεια, τράβηξαν εικόνες σε συνθήκες Διαστήματος, οι οποίες στάλθηκαν στη Γη, όπου ενώθηκαν για να παραχθούν φωτογραφίες του ISS 360 μοιρών.

 

«Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής μου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ήταν δύσκολο να βρω τις λέξεις ή να τραβήξω μία φωτογραφία που να περιγράφει με ακρίβεια το συναίσθημα του να είσαι στο Διάστημα» δήλωσε ο Τόμας Πέσκετ, αστροναύτης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. «Σε συνεργασία με την Google, κατά τη διάρκεια της τελευταίας αποστολής μου κατέγραψα εικόνες για το Street View για να δείξω σε όλους εσάς πώς είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός από μέσα και να μοιραστώ πώς είναι να κοιτάς τη Γη από το απώτερο Διάστημα» εξήγησε ο ίδιος.

 

 

Τα τελευταία 16 χρόνια, αστροναύτες ζουν και εργάζονται στον ISS, ο οποίος αποτελείται από 15 συνδεδεμένες διαστημικές κάψουλες που αιωρούνται 250 μίλια πάνω από τη Γη. Ο Σταθμός λειτουργεί ως βάση για την εξερεύνηση του Διαστήματος, για πιθανές μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι, στον Άρη και στους αστεροειδείς, ενώ παρέχει μια μοναδική προοπτική της Γης. Οι αστροναύτες συλλέγουν δεδομένα για τους ωκεανούς, την ατμόσφαιρα και το έδαφος της Γης, ενώ παράλληλα διεξάγονται πειράματα και μελέτες, τα οποία δεν θα ήταν εφικτά από εδάφους, όπως η μελέτη των κυκλώνων, η παρακολούθηση της θαλάσσιας ρύπνασης καθώς και πώς αντιδρά το ανθρώπινο σώμα στη μικροβαρύτητα.

 

Η αποστολή του αστροναύτη Πέσκετ ήταν η πρώτη στην οποία καταγράφηκαν εικόνες έξω από τη Γη για το Street View, ενώ σε αυτές προστέθηκαν χρήσιμες πληροφορίες για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 

«Σήμερα μπορείτε να περιηγηθείτε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Street View, ένα μέρος όπου λίγοι από εμάς είχαν την τύχη να πατήσουν το πόδι τους ή να αιωρηθούν» ανέφερε ο Πέσκετ. «Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την εργασία της ομάδας στο έδαφος, των συναδέλφων μου (που μετατράπηκαν σε συγκάτοικους) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και των χωρών που συνεργάστηκαν για να μας στείλουν στο Διάστημα. Κοιτάζοντας τη Γη από πάνω, σκέφτηκα λίγο περισσότερο τον δικό μου κόσμο και ελπίζω ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός στο Street View θα αλλάξει την οπτική σας για τον κόσμο» πρόσθεσε.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM