Τα Τorrents στα "κάτω" τους

Τα Τorrents στα "κάτω" τους Facebook Twitter
1

Αν και στην Ευρώπη το ποσοστό του όγκου δεδομένων που οφείλεται στο κατέβασμα των torrents, παραμένει σταθερά ανοδικό, έρευνα στην Αμερική καταδεικνύει για πρώτη φορά στην ιστορία κάμψη στο ποσοστό του bandwidth που καταναλώνεται από το downloading τέτοιων αρχείων.

Παράλληλα, στην ίδια έρευνα φαίνεται πως το 50% της online κίνησης δεδομένων καταναλώνεται από το YouTube και το Netflix. Πριν μια δεκαετία, όταν η εταιρεία Sandvine ξεκίνησε να συντάσσει τις αναφορές για το internet traffic, το πρωτόκολλο BitTorrent κάλυπτε το 60% της κίνησης δεδομένων, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC.

"Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, η πιο πιθανή εξήγηση είναι η πληθώρα των νόμιμων εναλλακτικών τρόπων κατεβάσματος που προσφέρονται στους χρήστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη και σε άλλα σημεία του κόσμου, είναι αρκετά δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς "φρέσκιες" τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, οπότε και είναι δικαιολογημένη η αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα Torrent", δήλωσε στο BBC ο Ernesto Van Der Dar, ιδιοκτήτης του TorrentFreak, του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού site  που αφορά το file-sharing.

Με την παραπάνω δήλωση, συμφωνεί και ο ανεξάρτητος αναλυτής Mark Mulligan. "Βρισκόμαστε πια στο σημείο όπου υπάρχουν πολλές νόμιμες υπηρεσίες, που αποτρέπουν τους χρήστες να καταφεύγουν στο πειρατικό κατέβασμα. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι αρκετοί φανατικοί των Torrents θα σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν."

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χρήση μολύβδου από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μείωσε τα επίπεδα IQ στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χρήση μολύβδου από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μείωσε τα επίπεδα IQ στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτη

Η έρευνα εκτιμά ότι η συγκέντρωση μολύβδου στο αίμα των παιδιών κατά την ακμή της αυτοκρατορίας έφτανε τα 2,4 μικρογραμμάρια ανά δεκατόλιτρο, προκαλώντας μείωση IQ κατά 2,5-3 μονάδες
LIFO NEWSROOM
Έκτακτη ανάγκη με τα αντιβιοτικά: «Μπορεί να στοιχίσει 40 εκατομμύρια ζωές τα επόμενα 25 χρόνια»

Τech & Science / Έκτακτη ανάγκη με τα αντιβιοτικά: «Μπορεί να στοιχίσει 40 εκατομμύρια ζωές τα επόμενα 25 χρόνια»

Η μικροβιακή αντοχή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία, απαιτώντας διεθνή συνεργασία, έρευνα και υπεύθυνη χρήση των διαθέσιμων πόρων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια