Τηλεχειριστήριο που λειτουργεί με τη σκέψη δοκιμάζει το BBC

Τηλεχειριστήριο που λειτουργεί με τη σκέψη δοκιμάζει το BBC Facebook Twitter
0

Μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει τον έλεγχο του τηλεοπτικού μας δέκτη με τη δύναμη της σκέψης δοκιμάζει το BBC, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τεχνολογικού τύπου.

Η εφαρμογή 'Mind Cοntrol TV' που αναπτύχθηκε από το τμήμα ψηφιακής ανάπτυξης του BBC, χρησιμοποιεί μια σχετικά προσιτή συσκευή που κυκλοφορεί ήδη στο εμπόριο, η οποία διαβάζει τα εγκεφαλικά κύματα κι επιτρέπει στο χρήστη μέσω ενός απλού interface να επιλέξει το κανάλι που θα δει με τη δύναμη της συγκέντρωσης.

Τηλεχειριστήριο που λειτουργεί με τη σκέψη δοκιμάζει το BBC Facebook Twitter
Το interface της εφαρμογής

Για να βοηθηθεί ο χρήστης, δίπλα από τα πέντε προγράμματα που έχει να επιλέξει με την συγκέντρωση, υπάρχει ένας μετρητής εγκεφαλικής δραστηριότητας που δείχνει πόσο επικεντρώνεται σε κάθε μια από τις επιλογές. Μόλις ο μετρητής περάσει ένα συγκεκριμένο σημείο, τότε εφαρμογή το μεταφράζει σε εντολή.

Τηλεχειριστήριο που λειτουργεί με τη σκέψη δοκιμάζει το BBC Facebook Twitter

Η ανακοίνωση του BBC τονίζει ότι το εν λόγω project αποτελεί έναν πρώτο πειραματισμό για την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, αλλά ευελπιστεί ότι ενδέχεται κάποια στιγμή να έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει άτομα με κινητικές δυσκολίες να αποκτήσουν τον έλεγχο του περιεχομένου που βλέπουν, με μεγαλύτερη ευκολία.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM