Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν λακάκια;

1

Σχηματίζονται κάπου ανάμεσα στις άκρες των χειλιών και κάτω από τα μάγουλα και θεωρούνται χαρακτηριστικό γοητείας λίγων ανθρώπων: χαϊδευτικά τα λέμε λακάκια, όμως, πρόκειται για δύο τρυπούλες που στο πρόσωπό μας εμφανίζονται εξαιτίας μίας γενετικής ανωμαλίας. 

Για την ακρίβεια, σχηματίζονται όταν οι μύες που έρχονται σε επαφή με τα ζυγωματικά χωρίζονται στα δύο, δημιουργώντας μία κοιλότητα που επιτρέπει τον σχηματισμό αυτών των μικρών τρυπών, που συνηθίζουμε να λέμε λακάκια. 

Πέρα από την ανατομική διαφορά, που οι ανθρωπολόγοι αποδίδουν σε γενετική ανωμαλία, πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Physical Anthropology ισχυρίζεται ότι ανά τους αιώνες τα λακάκια έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους στο να επικοινωνούν καλύτερα τα συναισθήματά τους. 

Γεγονός πάντως είναι ότι τα λακάκια τους τελευταίους μήνες θεωρούνται και μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στην πλαστική χειρουργική παγκοσμίως, καθώς μέσα στο 2017 οι στατιστικές κάνουν λόγο για περίπου 10 τέτοια χειρουργεία τον μήνα. 

Όσο για το γιατί τείνουμε να συμπαθούμε περισσότερο τους ανθρώπους με λακάκια ή ακόμη και να τους θεωρούμε πιο γοητευτικούς, αυτό σύμφωνα με τους ψυχολόγους οφείλεται στο ότι τα λακάκια ενστικτωδώς απευθύνονται στα γονεϊκά μας ένστικτα, καθώς μας θυμίζουν πρόσωπα μωρών ή παιδιών σε πολύ μικρή ηλικία... 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια