Nintendo PlayStation: Yπέρ - σπάνιο πρωτότυπο πωλήθηκε έναντι 300 χιλ. δολ.

Nintendo PlayStation: Yπέρ - σπάνιο πρωτότυπο πωλήθηκε έναντι 300 χιλ. δολ. Facebook Twitter
Αυτή είναι η πιο σπάνια κονσόλα στον κόσμο από τη Nintendo και τη Sony (Heritage Auctions)
0

Το μόνο «Nintendo PlayStation» που τέθηκε ποτέ σε δημοπρασία πωλήθηκε έναντι του ποσού των 300.000 δολαρίων.

Το υπέρ σπάνιο πρωτότυπο ήταν ο απόγονος της σύντομης συνεργασίας της Nintendo με την Sony, και υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε μαζί με ενσωματωμένο CD-ROM για το Super Nintendo.

Αλλά η Sony αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της και έτσι έφτιαξε το PlayStation, που έγινε σύντομα παγκόσμια επιτυχία. Οι διοργανωτές των δημοπρασιών Heritage μάλιστα είπαν ότι ενδεχομένως να είναι το τελευταίο πρωτότυπο της Nintendo που έχει μείνει καθώς εικάζεται ότι όλα τα υπόλοιπα καταστράφηκαν μέσα στα χρόνια.

Ο μύθος που πλανάται γύρω από την κονσόλα αυτή είναι που την κάνει τόσο σπάνια στην ιστορία του gaming.

«Η Nintendo και η Sony συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το επόμενο, ή τη συνέχεια του Super Nintendo. Αλλά κανείς στην πραγματικότητα δεν επιβεβαίωσε ποτέ την ύπαρξή του. Κάπως έτσι έγινε μυθική η κονσόλα» λέει ο Conor Clarke του Εθνικού Μουσείο Videogame του Sheffield.

Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο αυτή η κονσόλα είναι πλέον το πιο ακριβό αντικείμενο ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο.

Η κονσόλα κατασκευάστηκε το 1992 και υπήρχε η φήμη ότι θα παίζει και παιχνίδια μέσω Snes και από CD, αν και κανέναν επίσημο παιχνίδι με χρήση CD drive δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Ωστόσο, η κονσόλα δουλεύει. Οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας την έλεγξαν με ένα παιχνίδι Snes Mortal Kombat και μάλιστα όπως είπαν «έπαιξαν κάνα δυό γύρους». Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και η υποδοχή για CD λειτουργεί κανονικά.

Βέβαια, οι περισσότεροι gamers δεν είχαν δει ποτέ στη ζωή τους τη μυθική αυτή κονσόλα μέχρι που την ανακάλυψε στη σοφίτα ο γιος του Terry Diebold.

Ο κ. Diebold αγόρασε πολλά κουτιά σε δημοπρασία όταν χρεοκόπησε η εταιρεία του εργοδότη του η Advanta. Μεταξύ αυτών ήταν κάποια σερβίτσια αλλά και η κονσόλα.

Είχε πληρώσει τότε 75 δολάρια για όλα.

Με πληροφορίες από το BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ