15 νεκροί από την επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ξενοδοχείο στη Μογκαντίσου

15 νεκροί από την επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ξενοδοχείο στη Μογκαντίσου Facebook Twitter
Πολίτες προσπαθούν να απομακρύνουν έναν τραυματία από το σημείο της επίθεσης REUTERS/Feisal Omar
0

Στους 15 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση βομβιστή-καμικάζι της αλ Σεμπάμπ σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι δύο βουλευτές, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η αστυνομία.


«Οι βουλευτές Μουχάμουν Μοχάμεντ και Αμπντουλάχι Τζαμάκ σκοτώθηκαν στο ξενοδοχείο. Ήταν ο τόπος διαμονής τους. Πολλοί άλλοι άνθρωποι, ανάμεσα τους και βουλευτές διασώθηκαν. Η επιχείρηση (ασφάλειας) αναμένεται να ολοκληρωθεί τώρα. Έως τώρα έχουμε καταγράψει 15 νεκρούς και 20 τραυματίες», δήλωσε ο αστυνομικός Ιμπραίμ Χασάν στο Reuters.


Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου που βρίσκεται στην σκηνή της επίθεσης καθώς και κάτοικοι ανέφεραν πως ακούνε ακόμη σποραδικούς πυροβολισμούς.

15 νεκροί από την επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ξενοδοχείο στη Μογκαντίσου Facebook Twitter
REUTERS/Feisal Omar

Την επίθεση έκανε ένας βομβιστής-καμικάζι ο οποίος έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα του στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ την επίθεση ακολούθησαν πυροβολισμοί.


Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, που θεωρείται προσκείμενη στην αλ Κάιντα, ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο Ambassador, που επιλέγεται συχνά ως σημείο συνάντησης από βουλευτές.

15 νεκροί από την επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ξενοδοχείο στη Μογκαντίσου Facebook Twitter
REUTERS/Feisal Omar


Ο συνταγματάρχης Αλί Μοχάμεντ, αστυνομικός της πρωτεύουσας, ανέφερε πως το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο δρόμο Μάκα αλ Μουκαράμ – κεντρική οδός στην καρδιά της πρωτεύουσας με ξενοδοχεία, εστιατόρια και τράπεζες– επλήγη από βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο.


Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σε άλλες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη χώρα, οι δυνάμεις ασφαλείας της Σομαλίας σκότωσαν 17 μαχητές της αλ Σεμπάμπ, ανάμεσα τους και τον επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών της οργάνωσης και έναν άνδρα που φέρεται ως ο εγκέφαλος της επίθεσης και της σφαγής στο πανεπιστήμιο Γκαρίσα το 2015, όταν έχασαν τη ζωή τους 148 άνθρωποι, ανάμεσά τους 142 φοιτητές.

15 νεκροί από την επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ξενοδοχείο στη Μογκαντίσου Facebook Twitter
EPA/SAID YUSUF WARSAME
15 νεκροί από την επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ξενοδοχείο στη Μογκαντίσου Facebook Twitter
EPA/SAID YUSUF WARSAME
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM