Νεοφασιστικές ομάδες επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους στην Ιταλία

Νεοφασιστικές ομάδες επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους στην Ιταλία Facebook Twitter
ΕPA
0

To ιταλικό περιοδικό L'Espresso κατήγγειλε χθες πως δύο δημοσιογράφοι του δέχθηκαν επίθεση από νεοφασιστικές ομάδες.

Οι δημοσιογράφοι κάλυπταν μία τελετή μνήμης της ιταλικής ακροδεξιάς.

Το περιοδικό ισχυρίζεται πως ο δημοσιογράφος του Φεντερίκο Μαρκόνι και ο φωτογράφος Πάολο Μαρκέτι δέχθηκαν «βίαιη επίθεση», ενώ βρίσκονταν για την κάλυψη του μνημόσυνου για τη δολοφονία δύο μελών του νεοφασιστικού Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος (MSI) το 1978, στη διάρκεια των «Μολυβένιων Χρόνων» της «κόκκινης» και «μαύρης» τρομοκρατίας, επεισοδίου που έμεινε γνωστό ως «σφαγή της Άκκα Λαρέντια».

Κατά τη διάρκεια της αποστολής στο κοιμητήριο Βεράνο της Ρώμης, οι δύο δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση «με γροθιές και κλωτσιές» από διάφορους νεοναζί, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο επικεφαλής της ακροδεξιάς οργάνωσης «Νέα Δύναμη» (Forza Nuova) Τζουλιάνο Καστελίνο, υπογραμμίζει το L'Espresso στην διαδικτυακή του σελίδα.

Το περιοδικό επισημαίνει πως οι δημοσιογράφοι εκτελούσαν το καθήκον τους «με απόλυτη διακριτικότητα και σεβασμό», καθώς η τοποθεσία του μνημοσύνου που είχε επιλεγεί είναι ένα κοιμητήριο.

Το περιοδικό τονίζει πως «δεν θα επιτρέψει να τρομοκρατηθεί από τέτοιες φασιστικές, αήθεις και επονείδιστες πράξεις», τις οποίες χαρακτηρίζει επίσης ως «απρεπείς για ένα δημοκρατικό κράτος».

Όπως προσθέτει το περιοδικό, αναμένει «μία σκληρή αντίδραση» από την πλευρά του υπουργού Εσωτερικών και του επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM