To Polar Vortex σκότωσε ήδη επτά ανθρώπους - Πιο κρύο από την Ανταρκτική το Σικάγο

To Polar Vortex σκότωσε ήδη επτά ανθρώπους - Πιο κρύο από την Ανταρκτική το Σικάγο Facebook Twitter
Εντυπωσιακή αεροφωτογραφία από το Σικάγο που σήμερα ήταν πιο κρύο ακόμη και περιοχές της Ανταρκτικής
1

Όλες οι πόλεις στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ είναι σε συναγερμό καθώς η πολική δίνη, γνωστή και ως Polar Vortex, επελαύνει φέροντας θερμοκρασίες τόσο κάτω από το μηδέν που σκοτώνουν.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάφορες πολιτείες ενώ οι αρχές παροτρύνουν τους κατοίκους «Μην μιλάτε όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο και μην παίρνετε βαθιές ανάσες!».

Η θερμοκρασία στο Σικάγο έφτασε στους -30 βαθμούς με την πόλη να είναι πιο κρύα ακόμη και από τμήματα της Ανταρκτικής.

Ο ποταμός πάγωσε και το τοπίο είναι αλπικό. Στο Σικάγο χιονίζει καθημερινά από τις 17 Ιανουαρίου, δηλαδή επί 13 συνεχόμενες ημέρες, κάτι που συνέβη για τελευταία φορά τον χειμώνα του 1978-79.

Το Polar Vortex εκτιμάται πως επηρεάζει 250 εκατομμύρια Αμερικανούς, ενώ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή.

To Polar Vortex σκότωσε ήδη επτά ανθρώπους - Πιο κρύο από την Ανταρκτική το Σικάγο Facebook Twitter

Την Τετάρτη, δύο κάτοικοι του Μίσιγκαν βρέθηκαν νεκροί στις γειτονιές τους, ανέφερε το Associated Press. Οι αξιωματούχοι λένε ότι είχαν αποπροσανατολιστεί και περιπλανήθηκαν στο κρύο χωρίς κατάλληλη ενδυμασία.

Την Τρίτη, ένας 55χρονος άνθρωπος πέθανε σε ένα γκαράζ του Μιλγουόκι, στο Ουισκόνσιν, με τον ιατροδικαστή να κάνει λόγο για κατάρρευση λόγω κρύου.

Στο Πέκιν του Ιλινόις ένας 82χρονος άνδρας πέθανε από υποθερμία έξω από το σπίτι του.

Ένας 75χρονος άνδρας σκοτώθηκε από ένα εκχιονιστικό μηχάνημα κοντά στο Σικάγο τη Δευτέρα και στη βόρεια Ιντιάνα, ένα νεαρό ζευγάρι πέθανε μετά από τροχαίο σε παγωμένο δρόμο.

Εκατομμύρια κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα με το ψύχος να επηρεάζει την καθημερινότητά τους.

Στη Μινεάπολη της Μινεσότα οι αρχές άνοιξαν τα κέντρα φιλοξενίας μέσα σε δημόσια κτίρια και βιβλιοθήκες, ενώ οι επιβάτες των τρένων και των λεωφορείων θα μπορούν να προστατεύονται από το κρύο παραμένοντας στις εγκαταστάσεις των σταθμών.

Το κύμα ψύχους θα συνοδεύεται από ισχυρές ριπές ανέμων που μπορεί να προκαλέσουν κρυοπαγήματα  αν το δέρμα δεν προστατεύεται για μερικά λεπτά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Το κρύο σε συνδυασμό με τη σφοδρή χιονόπτωση έχει προκαλέσει από τη Δευτέρα το κλείσιμο των σχολείων στο Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, την Ιντιάνα, το Ιλινόι και την Αϊόβα.

Στο Ουισκόνσιν, τα δικαστήρια και οι περισσότερες διοικητικές υπηρεσίες έχουν κλείσει από τη Δευτέρα.

Περισσότερες από 2.000 εθνικές και διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν χθες και σήμερα, σύμφωνα με τον ειδικευμένο ιστότοπο FlightAware.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Διεθνή / Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Αμπάς ζήτησε επίσης από τη Χαμάς να παραχωρήσει την ευθύνη για τη Λωρίδα της Γάζας, να παραδώσει τα όπλα της στην Παλαιστινιακή Αρχή και να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Ο Υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κλιμακώνει τη μάχη του κατά της επεξεργασμένης διατροφής, χαρακτηρίζοντας τη ζάχαρη «δηλητήριο» και ανακοινώνοντας συμφωνία για την αφαίρεση συνθετικών χρωστικών έως το 2026
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Ίσως με κλεμμένη τεχνολογία

Διεθνή / Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Πιθανόν με κλεμμένη τεχνολογία

Η Ουκρανία καλεί τον Κινέζο πρέσβη μετά από κατηγορίες ότι Κινέζοι πολίτες εργάζονται στη ρωσική βιομηχανία drones με πιθανώς κλεμμένη τεχνολογία - Ο Ζελένσκι απαιτεί εξηγήσεις από το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Οι υγειονομικές αρχές δεν θα είναι σε θέση να αποκαλύψουν τα αίτια του αυτισμού τον Σεπτέμβριο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δεν θα αποκαλύψουν τελικά τον Σεπτέμβριο τα αίτια της «επιδημίας αυτισμού»

Η απάντηση στη δήλωση του υπουργού Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, που θέλει τα αποτελέσματα της έρευνας για τα αιτία της «επιδημίας του αυτισμού» τον συγκεκριμένο μήνα
LIFO NEWSROOM