Νεκροί όλοι στο αεροπλάνο της Ethiopian Airlines που συνετρίβη - Από 33 χώρες οι επιβάτες

Νεκροί όλοι στο αεροπλάνο της Ethiopian Airlines που συνετρίβη - Από 33 χώρες οι επιβάτες Facebook Twitter
1

Η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας μετέδωσε πριν λίγο πως όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Ethiopian Airlines είναι νεκροί. 

Η αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει πως στο αεροσκάφος βρίσκονταν 157 άτομα, 149 επιβάτες και 8 ως πλήρωμα. Η τηλεόραση μετέδωσε πως ανήκουν σε 33 διαφορετικές εθνικότητες. 

Το αεροσκάφος ξεκίνησε από την πρωτεύουσα της χώρας, την Αντίς Αμπέμπα με προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας. Συνετρίβη έξι λεπτά μετά την απογείωση του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστό ήταν ένα καινούργιο Boeing 737-8 MAX.

Το επιβατικό αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών Boeing 737 με προορισμό το Ναϊρόμπι που συνετρίβη είχε ασταθή ρυθμό ανόδου [Vertical Speed], σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων "flightradar24."

«Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το παραπάνω δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.

Συλλυπητήρια στα θύματα της πτώσης του αεροσκάφους των Αιθιοπικών αερογραμμών προς το Ναϊρόμπι δημοσιεύθηκαν στον λογαριασμό Twitter του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας. 

Ο CEO της εταιρείας βρίσκεται στο σημείο του δυστυχήματος. 

 

Συλλυπητήρια από Παυλόπουλο

Τα συλλυπητήρια προς την Πρόεδρο της Αιθιοπίας, Sahle-Work Zewde, για τη σημερινή αεροπορική τραγωδία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την ομόλογό του και τις οικογένειες των θυμάτων του σημερινού δυστυχήματος που συνέβη σε αεροσκάφος της Ethiopian Airlines και προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων, διεβίβασε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αιθιοπία, Νικόλαος Παττακιάς.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλτα: Ελεύθερος με εγγύηση ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας για τη δολοφονία της Δάφνης Γκαλίζια

Διεθνή / Μάλτα: Ελεύθερος με εγγύηση ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας για τη δολοφονία της Δάφνης Γκαλίζια

Η οικογένεια της δημοσιογράφου Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία καταδικάζει τις καθυστερήσεις στη δίκη του Γόργκεν Φένεχ μετά τη σύλληψή του το 2019 για τη δολοφονία του 2017
LIFO NEWSROOM
Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Διεθνή / Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Η Νταίζη είναι πλέον 13 ετών και πάσχει από προβλήματα υγείας, όμως όσος χρόνος της απομένει θα είναι γεμάτος αγάπη, λέει το ζευγάρι των ηλικιωμένων που την ξαναβρήκε
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων Ισραηλινών ομήρων

Διεθνή / Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων, Ισραηλινών ομήρων

Περιστοιχισμένοι από μαχητές της Χαμάς, οι όμηροι Ορ Λεβί, Ελί Σαραμπί και Οχάντ Μπεν Αμί, που φαινόντουσαν αδυνατισμένοι και αδύναμοι, αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα εβραϊκά μπροστά στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί
LIFO NEWSROOM
«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κρίμα. Αλλά τώρα με Αιθιοπικές Αερογραμμές...συχνά ακούμε κάτι από εκεί. Εαν ήταν ευρωπαϊκό ή αμερικάνικο αεροσκάφος πάντως θα είχε γκρεμιστεί το σύμπαν. Όλα τα κράτη του κόσμου να λένε συλλυπητήρια, Νο1 θέμα είδησης παντού, σχόλια παντού (12 είχε ως τώρα στο fb της lifo ας πούμε εκ των οποίων τα μισά πλακατζίδικα)....Τώρα πουναι μίας αφρικάνικης χώρας? Άλλη μία Κυριακή με ένα "απλό" δυστύχημα.