Πρίγκιπας Άντριου: Δεν γνώριζα, ούτε είχα υποψιαστεί τον Έπσταϊν για σεξουαλικά εγκλήματα

Πρίγκιπας Άντριου: Δεν γνώριζα, ούτε είχα υποψιαστεί τον Έπσταϊν για σεξουαλικά εγκλήματα Facebook Twitter
EPA
0

O πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας δήλωσε σήμερα ότι ουδέποτε αντιλήφθηκε κάτι το μεμπτό, αλλά ούτε και υποψιάστηκε ποτέ τον Τζέφρι Έπσταϊν για σεξουαλικά εγκλήματα, κατά την περίοδο που συναναστρεφόταν τον Αμερικανό χρηματιστή.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και η Daily Mail, δημοσίευσαν μια φωτογραφία που, όπως υποστηρίζουν, εμφανίζει τον Άντριου, τον δεύτερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, να αποχαιρετά μια γυναίκα μέσα από μια έπαυλη στο Μανχάταν ιδιοκτησίας του Έπσταϊν.

Στην ανακοίνωσή του, ο 59χρονος δούκας του Γιορκ λέει ότι θέλει να ξεκαθαρίσει τα γεγονότα σχετικά με την «πρώην γνωριμία ή φιλία» του με τον Αμερικανό χρηματιστή. Ο Δούκας, ο οποίος δήλωσε ότι γνώρισε τον Έπσταϊν το 1999, εξέφρασε την «υπερβολική του συμπάθεια»  προς όλους όσοι επλήγησαν από την συμπεριφορά του χρηματιστή 


Ο 66χρονος Έπσταϊν αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή του Μανχάταν, όπου κρατούνταν εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες σωματεμπορίας και βιασμούς ανηλίκων. «Κατά τη διάρκεια της γνωριμίας μας τον έβλεπα αραιά και πιθανόν όχι περισσότερο από μια ή δύο φορές τον χρόνο. Έχω μείνει σε πολλά σπίτια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας.

«Σε κανένα στάδιο στη διάρκεια του περιορισμένου χρόνου που πέρασα μαζί του δεν έμαθα, δεν υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας ούτε υποψιάστηκα κάποια συμπεριφορά του είδους που στη συνέχεια προκάλεσε τη σύλληψη και την καταδίκη του», τόνισε, χαρακτηρίζοντας ωστόσο λάθος του να τον συναντήσει μετά την αποφυλάκισή του το 2010.


«Η αυτοκτονία του άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αντιλαμβάνομαι και συμπάσχω με όλους όσοι επηρεάστηκαν και θέλουν κάποια κατάληξη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Διεθνή / Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές του μπορεί να προκαλέσουν «βραχυπρόθεσμο πόνο», η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις εντάθηκε, καθώς απέφυγε να προβλέψει αν η πολιτική του θα οδηγήσει σε ύφεση
LIFO NEWSROOM
Θανατηφόρες «μπόμπες» στην Τουρκία: 160 νεκροί από δηλητηρίαση αλκοόλ από τις αρχές του έτους

Διεθνή / Θανατηφόρες «μπόμπες» στην Τουρκία: 160 νεκροί από δηλητηρίαση αλκοόλ από τις αρχές του έτους

Επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η μέση ετήσια κατανάλωση αλκοόλ στην Τουρκία είναι μόλις δύο λίτρα ανά άτομο, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσο αλκοόλ παράγεται και καταναλώνεται παράνομα
LIFO NEWSROOM