Αίγυπτος: Η ιστορική Αμπέτειος Σχολή θα διδάσκει την ελληνική γλώσσα στο αραβόφωνο και αγγλόφωνο τμήμα

Αίγυπτος: Η ιστορική Αμπέτειος Σχολή θα διδάσκει την ελληνική γλώσσα στο αραβόφωνο και αγγλόφωνο τμήμα Facebook Twitter
0

Την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας για τους 1.500 Αιγυπτίους μαθητές του αραβόφωνου και του αγγλόφωνου τμήματός της, στο Κάιρο, αποφάσισε η ιστορική Αμπέτειος Σχολή.

Πρόκειται για το σχολείο με ιστορία 159 ετών, που βρίσκεται στις παρυφές του κέντρου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, και το οποίο αποτέλεσε τις προηγούμενες δεκαετίες το σχολικό συγκρότημα όπου φοίτησαν όλοι σχεδόν οι Καϊρινοί που αποφοίτησαν το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, στην περιοχή Ντεμερτάς.

Σήμερα, το ελληνικό τμήμα της Αμπετείου Σχολής με τους 65 περίπου Έλληνες μαθητές έχει μεταφερθεί στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια της Ηλιούπολης. Όμως, στο ιστορικό σχολείο που κάποτε έσφυζε από Έλληνες, στην Χαντάικ Ελ Κόμπα της Ντεμερτάς, σήμερα εκατοντάδες Αιγύπτιοι μαθητές ακολουθούν τα μαθήματα του αιγυπτιακού κράτους, στα οποία η Αμπέτειος θα δώσει πλέον τη δυνατότητα να μάθουν και την ελληνική γλώσσα, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τους δύο λαούς, Ελλάδος και Αιγύπτου.

Την ανακοίνωση για την ένταξη μαθημάτων της ελληνικής γλώσσας στο αραβόφωνο και αγγλόφωνο τμήμα της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, έκανε με δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας και διευθυντής του Ιδρύματος της Αμπετείου Σχολής Νικόλας Βαδής ο οποίος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς και πρόεδρο του Ιδρύματος και διευθυντή της Σχολής κ. Δαμιανό συνάντησαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα την υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη και την ενημέρωσαν για την απόφαση αυτή της ιστορικής Σχολής των Αιγυπτιωτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM
Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM