Κοροναϊός: «Ζούμε σε καθεστώς επιφυλακής» - Η μαρτυρία μιας Ελληνίδας γιατρού στη Σαγκάη

Κοροναϊός: «Ζούμε σε καθεστώς επιφυλακής» - Η μαρτυρία μιας Ελληνίδας γιατρού στη Σαγκάη Facebook Twitter
Η ζωή μιας Ελληνίδας γιατρού στη Σαγκάη, μετά την επιδημία του κοροναϊού
0

Για το παγκόσμιο συναγερμό που έχει προκαλέσει ο κοραναϊός, αλλά και τις συνθήκες ζωής αυτή τη στιγμή στην Κίνα μιλά μια Ελληνίδα γιατρός που ζει στη Σαγκάη.

Όπως αναφέρει η Γιώτα Τάγγα στο newsit.gr, είναι αναγκασμένη, όπως εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι, να ζει σε καθεστώς επιφυλακής.

«Αυτό που έχω παρατηρήσει εδώ στη Σαγκάη είναι το μειωμένο ποσοστό του κόσμου που χρησιμοποιεί πλέον τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι φανερό πλέον αυτό. Όσοι τα χρησιμοποιούν φορούν τις ειδικές μάσκες N-95 παντού» αναφέρει η Γιώτα Τάγγα και προσθέτει «έχουν ανασταλεί πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις σε εκκλησίες και χώρους που συγκεντρώνεται κόσμος από την κινεζική κυβέρνηση, όπως το θεματικό πάρκο της Disney εδώ στη Σαγκάη, προκειμένου να αποφευχθεί έτσι η εξάπλωση του ιού. Επίσης έχουν αναβληθεί και πολλά ταξίδια».

Η νεαρή γιατρός με σπουδές στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, αποφάσισε από τον Σεπτέμβριο του 2019 να μεταβεί στην πόλη των 24 εκατομμυρίων και οικονομικό κέντρο της Κίνας, με σκοπό να μάθει τα μυστικά του βελονισμού. «Οι σπουδές μου είναι πάνω στην δερματολογία, τις οποίες θα ολοκληρώσω τα επόμενα χρόνια και βρίσκομαι στην Σαγκάη για μετεκπαίδευση πάνω στην κινεζική ιατρική και συγκεκριμένα τον βελονισμό. Εδώ κάνω πανεπιστημιακά και νοσοκομειακά μαθήματα. Ήρθα στη Σαγκάη τον Σεπτέμβριο του 2019 και οι σπουδές μου ολοκληρώνονται τον ερχόμενο Ιούλιο».

Όπως αναφέρει, με το θέμα της εξάπλωσης του ιού που έχει πάρει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις, ασχολείται καθημερινά η κινεζική τηλεόραση, ενώ πολλά είναι τα email και τα μηνύματα που δέχονται στα κινητά τους από διάφορους φορείς: «Η τηλεόραση κάνει συχνές αναφορές μέσω ρεπορτάζ για τον κοροναϊό, ενώ υπάρχουν μεγάλες οθόνες σε διάφορα σημεία, όπου γίνεται διαρκής ενημέρωση στον κόσμο. Συνεχώς λαμβάνουμε email και προσωπικά μηνύματα καθημερινά δυο φορές την ημέρα».

Εκτός όμως από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκεί η Γιώτα Τάγγα έχει να σκεφτεί και την οικογένεια της στην Ελλάδα που ανησυχεί για την υγεία της «Θεωρώ, όπως λέω και στους δικούς μου στην Ελλάδα, πως δεν πρέπει να είμαστε πανικοβλημένοι. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, αν και ο κόσμος εδώ έχει ανησυχήσει θα έλεγα αρκετά. Ως γιατρός τους καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν σκέφτηκα όμως να γυρίσω γιατί έχω δουλέψει σε νοσοκομείο στην Ελλάδα σε περίοδο εποχικής γρίπης και ξέρω πώς είναι τα πράγματα. Έχω δει ανθρώπους να διασωληνώνονται εξαιτίας της γρίπης και δεν σκέφτηκα στιγμή να φύγω από δίπλα τους. Εμείς οι γιατροί έχουμε έρθει αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις και δεν τα έχουμε παρατήσει. Δεν θέλω να υποτιμήσω την κατάσταση γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι ένας νέος ιός, ο τρίτος στην κατηγορία του, που προκαλεί τόσο σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και δεύτερος που έχει να αντιμετωπίσει η Κίνα μετά τον Sars» αναφέρει η γιατρός, η οποία καθημερινά δίνει τις δικές της συμβουλές σ εκείνους που τις χρειάζονται.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεκόρ μετανάστευσης σε ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου το 2023

Διεθνή / Ρεκόρ μετανάστευσης σε ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου το 2023

Ανάλυση της Goldman Sachs έδειξε ότι η μόνιμη και νόμιμη μετανάστευση ευθύνεται για το σύνολο σχεδόν της αύξησης της απασχόλησης στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Γερμανία και τη Βρετανία
LIFO NEWSROOM
Με ελληνική γραβάτα ο βασιλιάς Κάρολος στο επίσημο πορτρέτο για τα γενέθλιά του

Διεθνή / Με ελληνική γραβάτα ο βασιλιάς Κάρολος στο επίσημο πορτρέτο για τα γενέθλιά του

Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Ουίλιαμ ευχήθηκαν στον βασιλιά Κάρολο για τα 76α γενέθλιά του - «Annus Horribilis» το 2024 για τον Βρετανό μονάρχη, η μάχη με τον καρκίνο του ίδιου και της Κέιτ Μίντλετον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Βέλγιο: Δεκάδες γυναίκες γδύθηκαν μπροστά από την πρεσβεία του Ιράν ζητώντας την απελευθέρωση της Ahoo Daryaei

Διεθνή / Βέλγιο: Δεκάδες γυναίκες έβγαλαν τα ρούχα τους στην πρεσβεία του Ιράν για την απελευθέρωση της Ahoo Daryaei

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε όλες τις καταπιεσμένες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της Ahoo Daryaei, και να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωσή της, πρέπει να ενισχύσουμε τη φωνή της και να μην ξεχάσουμε τη δράση της», δήλωσε μία από τις διαδηλώτριες
LIFO NEWSROOM