Πέθανε η Leila Janah, η επιχειρηματίας που ήθελε να βάλει τέλος στην παγκόσμια φτώχεια

Πέθανε η Leila Janah, η επιχειρηματίας που ήθελε να βάλει τέλος στην παγκόσμια φτώχεια Facebook Twitter
Diarmuid Greene / Web Summit
0

Πέθανε σε ηλικία 37 ετών η Leila Janah, επιχειρηματίας και πρόεδρος εταιρίας τεχνητής νοημοσύνης που είχε βάλει στόχο να δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης στις φτωχότερες κοινωνίες του κόσμου.


Η Samasource, εταιρία τεχνητής νοημοσύνης που ίδρυσε η Janah, επιβεβαίωσε το θάνατό της στις 24 Ιανουαρίου λόγω επιπλοκών από επιθήλιο σάρκωμα, μία σπάνια μορφή καρκίνου.


Η Janah γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε σε ένα προάστιο του Λος Άντζελες από Ινδούς γονείς. Το 2008, ίδρυσε τη Samasource στην Κένυα με αποστολή να βελτιώσει τη ζωή όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.


Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 2.900 ανθρώπους στην Κένυα, την Ουγκάντα και την Ινδία, δημιουργώντας στοιχεία για εταιρείες σε όλο τον κόσμο που πρέπει να δοκιμάσουν πολλά προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.


Η εταιρεία βοήθησε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους να ξεφύγουν από τη φτώχεια και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ανατολική Αφρική, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Samasource.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων Ισραηλινών ομήρων

Διεθνή / Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων, Ισραηλινών ομήρων

Περιστοιχισμένοι από μαχητές της Χαμάς, οι όμηροι Ορ Λεβί, Ελί Σαραμπί και Οχάντ Μπεν Αμί, που φαινόντουσαν αδυνατισμένοι και αδύναμοι, αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα εβραϊκά μπροστά στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί
LIFO NEWSROOM
«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM