Κοροναϊός: Έφθασε στη Γαλλία η πτήση με τους 250 Ευρωπαίους από την Γουχάν - Μεταξύ τους κι ένας Έλληνας

Κοροναϊός: Έφθασε στη Γαλλία η πτήση με τους 250 Ευρωπαίους από την Γουχάν - Μεταξύ τους κι ένας Έλληνας Facebook Twitter
0

Αεροπλάνο με 250 Γάλλους και Ευρωπαίους - μεταξύ αυτών κι ένας Έλληνας - πολίτες από την κινεζική πόλη Γουχάν, επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κορωναϊού, προσγειώθηκε σήμερα σε στρατιωτική αεροπορική βάση στην Ιστρ, στη νότια Γαλλία.

Πολλές χώρες συνεργάζονται με την Κίνα για τον επαναπατρισμό πολιτών τους από την Γουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι. Μεταξύ αυτών που επέστρεψαν στην Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ, είναι και ένας Έλληνας πολίτης. Με την άφιξή του, θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού του. Τις τελευταίες ημέρες οι ελληνικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί για την επιστροφή των τριών Ελλήνων που, όπως είχε γίνει γνωστό, είχαν είχαν τεθεί σε κατάσταση καραντίνας στην Κίνα.

Περίπου 65 Γάλλοι θα μπουν σε καραντίνα σε ένα θέρετρο στο Καρί Λε-Ρουέ, στη νότια Γαλλία, ή σε ένα κέντρο εκπαίδευσης πυροσβεστών κοντά στην Εξ-αν-Προβάνς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Παιδικής Προστασίας Αντριέν Τακέ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε πως το αεροπλάνο μεταφέρει υπηκόους 30 χωρών και πως οι περισσότεροι μη Γάλλοι θα συνεχίσουν για τις πατρίδες τους.

Η Τσεχική Δημοκρατία δήλωσε ότι πέντε πολίτες της επιβαίνουν στο αεροσκάφος και ότι θα μεταβούν αεροπορικώς στις Βρυξέλλες απ΄όπου θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τσεχικό αεροπλάνο.

Η Σουηδία ανέφερε πως περίπου 10 πολίτες της επιβαίνουν στο γαλλικό αεροπλάνο και θα μεταφερθούν στη συνέχεια στη Σουηδία.

Στη γαλλική πτήση επιβαίνουν και Βρετανοί πολίτες.

Στο μεταξύ, πέντε στρατιωτικά αεροσκάφη θα απομακρύνουν Ρώσους πολίτες από την Κίνα μετά το ξέσπασμα ενός νέου κοροναϊού, ανέφεραν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως περίπου 130 Ρώσοι είναι έτοιμοι να φύγουν από την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM