Τυνησία: Εργάτες κλείστηκαν οικειοθελώς σε εργοστάσιο για ένα μήνα για να φτιάχνουν μάσκες

Τυνησία: Εργάτες κλείστηκαν οικειοθελώς σε εργοστάσιο για ένα μήνα για να φτιάχνουν μάσκες Facebook Twitter
0

Οι εργάτες ενός εργοστασίου στην Τυνησία αποφάσισαν να παραμείνουν εκεί κλεισμένοι για να φτιάχνουν 50.000 μάσκες την ημέρα και άλλα ιατρικά είδη προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Οι 150 εργάτες, κυρίως γυναίκες, απομονώθηκαν οικειοθελώς μέσα στο εργοστάσιο για ένα μήνα, έχοντας κίνητρο τον πατριωτισμό τους καθώς η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίζει το κύμα της πανδημίας, εξήγησε ο διευθυντής τους, Hamza Alouini. 

Η Khawla Rebhi, μια από τις εργάτριες, λέει πως της έχει λείψει πάρα πολύ η οικογένειά της, αλλά «αποζημιώνεται» μερικώς από το κέφι των συναδέλφων της. «Ο άντρας μου και η 16χρονη κόρη μου με στηρίζουν και με ενθαρρύνουν σε όλο αυτό», εξηγεί η ίδια, που είναι επικεφαλής στην γραμμή παραγωγής. 

Τυνησία: Εργάτες κλείστηκαν οικειοθελώς σε εργοστάσιο για ένα μήνα για να φτιάχνουν μάσκες Facebook Twitter

Το εργοστάσιο εξάγει συνήθως εξοπλισμό προστασίας, αλλά αυτή την στιγμή αποφάσισε να εστιάσει στην παραγωγή επαρκούς υλικού για να διασφαλιστεί η υγεία όσων μένουν σπίτι.

Η Τυνησία, που επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας την περασμένη Κυριακή, μετά 227 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και έξι θανάτους.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν «κλειστεί» μέσα στο εργοστάσιο, συγκαταλέγονται επίσης μάγειρες, ένας γιατρός και ένας φαρμακοποιός, ενώ δημιουργήθηκαν ξεχωριστοί κοιτώνες για τις 110 γυναίκες και τους 40 άντρες, έχοντας επίσης εξασφαλιστεί απόθεμα τροφίμων για ολόκληρο τον μήνα. 

«Έχουμε έναν ειδικό χώρο για κάθε είδους άσκηση και χορό για τις γυναίκες, ενώ οι άντρες έχουν δικό τους χώρο για παίζουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ», εξήγησε η Khawla Rebhi. «Επίσης όλοι έχουμε ίντερνετ και κάνουμε βιντεοκλήσεις με τις οικογένειές μας, όταν δεν δουλεύουμε», πρόσθεσε.

Όπως εξηγεί, το εργοστάσιο λειτουργεί από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 22.30 το βράδυ καθημερινά σε δυο οκτάωρες βάρδιες, με τους άντρες να αναλαμβάνουν κυρίως την δεύτερη. 

Τυνησία: Εργάτες κλείστηκαν οικειοθελώς σε εργοστάσιο για ένα μήνα για να φτιάχνουν μάσκες Facebook Twitter

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους γιατρούς»

Διανύοντας την όγδοη ημέρα εγκλεισμού τους, ο Hamza Alouini λέει πως υπάρχει ακόμη «θετική ενέργεια» από όλους.

Όπως λέει, το προσωπικό ένιωσε την ανάγκη να απομονωθεί στο εργοστάσιο γιατί εάν ο ιός εξαπλωνόταν στο εργατικό δυναμικό, οι γιατροί της χώρας δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας. «Αν δεν εργαστούμε, οι γιατροί μας δεν θα είναι προστατευμένοι απέναντι στον κορωνοϊό», εξήγησε ο ίδιος. «Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για όλη την χώρα μου- τα νοσοκομεία, τον στρατό, την αστυνομία, για όλους», πρόσθεσε.

Τυνησία: Εργάτες κλείστηκαν οικειοθελώς σε εργοστάσιο για ένα μήνα για να φτιάχνουν μάσκες Facebook Twitter

Η Khawla Rebhi λέει πως η αίσθηση αποστολής για την οποία εργάζονται τούς δίνει ελπίδα, ωστόσο δεν αρνείται πως ανησυχούν για τις προσπάθειες αναχαίτισης του ιού Covid-19.

«Κοιτάζω πώς άλλες κυβερνήσεις παλεύουν με τον ιό στην Ευρώπη και αλλού και δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι πώς θα διαχειριστεί κάτι τέτοιο μια χώρα όπως η Τυνησία», καταλήγει.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άστεγες τρανς γυναίκες κινδυνεύουν να μην έχουν πρόσβαση σε καταφύγια στις ΗΠΑ

Διεθνή / Οι άστεγες τρανς γυναίκες κινδυνεύουν να μην έχουν πρόσβαση σε καταφύγια στις ΗΠΑ

Όσα προγράμματα χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ, θα προσφέρουν πλέον υπηρεσίες σε Αμερικανούς με βάση το φύλο τους κατά τη γέννησή τους καθώς σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν «μόνο δύο φύλα»
LIFO NEWSROOM
Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για ειρήνη στην Ουκρανία θα κοστίσει $3,1 τρισ. στους Ευρωπαίους

Διεθνή / Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για ειρήνη στην Ουκρανία θα κοστίσει $3,1 τρισ. στους Ευρωπαίους

Η βασική ερώτηση που τίθεται είναι αν η ΕΕ θέλει να αναδειχθεί ως γεωπολιτική δύναμη ή αν θα συνεχίσει να λειτουργεί κυρίως ως οικονομική ένωση. Η έλλειψη αποφασιστικότητας, πάντως, θα αφήσει το πεδίο ελεύθερο σε Τραμπ και Πούτιν να καθορίσουν τις εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ θέλει να καταργήσει ολόκληρες υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ - «Είναι σαν να αφήνεις ζιζάνια»

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ θέλει να καταργήσει ολόκληρες υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ - «Είναι σαν να αφήνεις ζιζάνια»

«Αν δεν ξεριζώσεις τα ζιζάνια, τότε είναι εύκολο αυτά να ξαναφυτρώσουν» δήλωσε ο Μασκ αναφερόμενος στην αναμόρφωση της αμερικανικής κυβέρνησης 
LIFO NEWSROOM
Οι Ευρωπαίοι θεωρούν τις ΗΠΑ «αναγκαίο εταίρο» και όχι «σύμμαχο», σύμφωνα με έρευνα

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι θεωρούν τις ΗΠΑ «αναγκαίο εταίρο» και όχι «σύμμαχο», σύμφωνα με έρευνα

Το 50% των ερωτηθέντων συμμερίζεται αυτή την άποψη, ενώ η πλειοψηφία όσων ερωτήθηκαν σε χώρες παραδοσιακά κοντά στις ΗΠΑ, όπως η Δανία, η Γερμανία και η Πολωνία, φαίνεται να απομακρύνεται από την ιδέα μιας σταθερής συμμαχίας
LIFO NEWSROOM