Έρωτας στην εποχή του κορωνοϊού: Ζευγάρι ηλικιωμένων δίνει ραντεβού στα κλειστά σύνορα

Έρωτας στην εποχή του κορωνοϊού: Ζευγάρι ηλικιωμένων δίνει ραντεβού στα κλειστά σύνορα Facebook Twitter
Η Ίνγκα και ο Κάρστεν δίνουν ραντεβού στα σύνορα (Πηγή φωτο Facebook)
0

Η Ίνγκα ζει στη Δανία, ο Κάρστεν στη Γερμανία. Αυτό το ζευγάρι ηλικιωμένων όμως δεν επέτρεψε στον κορωνοϊό να τους χαλάσει τα ραντεβού. Και συναντιούνται με τα κλειστά σύνορα να τους χωρίζουν.

Η 85χρονη Ίνγκα Ράσμουσεν και ο 89χρονος Κάρστεν Τούτσεν έγιναν διάσημοι για αυτά τα ασυνήθιστα ραντεβού τους όταν τους έβγαλε μια φωτογραφία δήμαρχος της περιοχής, που περνούσε από το σημείο με το ποδήλατό του.

Κάθε ημέρα συναντιούνται στο συνοριακό πέρασμα Άβεντοφτ ανάμεσα στη Δανία και τη Γερμανία. Τα σύνορα έχουν κλείσει, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό. Αυτό όμως δεν τους σταμάτησε.

Οι δύο ηλικιωμένοι κάθονται στα σύνορα, ο καθένας στην πλευρά της χώρας του, συζητούν, πίνουν κάτι και γευματίζουν. Η Ίνγκα φτάνει εκεί οδικώς από την πόλη Gallehus στη Δανία. Ο Κάρστεν πηγαίνει με το ποδήλατο του, από την πόλη Suderlugum όπου ζει. Καμιά φορά παίρνει μαζί του και ένα μπουκάλι σναπς, αλλά η Ίνγκα προτιμά τον καφέ. «Εξάλλου, πρέπει να οδηγήσω και ένα αυτοκίνητο», εξήγησε στην εφημερίδα Der Nordschleswiger.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από δύο χρόνια και το τελευταίο έτος περνούν σχεδόν κάθε ημέρα μαζί. Έστω και λίγο διαφορετικά τώρα τελευταία. «Είναι λυπηρό, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε», είπε η Ίνγκα στη DW, ενώ με τον Κάρστεν κάνουν σχέδια για το μέλλον. Όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια, θέλουν να ταξιδέψουν ξανά μαζί, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν.

Με πληροφορίες από DW, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM