Κορωνοϊός: Με διάταγμα Τραμπ η κατασκευή αναπνευστήρων από αμερικανικούς κολοσσούς

Κορωνοϊός: Με διάταγμα Τραμπ η κατασκευή αναπνευστήρων από αμερικανικούς κολοσσούς Facebook Twitter
Με διάταγμα Τραμπ η κατασκευή αναπνευστήρων από αμερικανικούς κολοσσούς κατά του κορωνοϊού (EPA)
1

Με διάταγμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, βάζει κολοσσούς της κατασκευαστικής βιομηχανίας να μπουν στην παραγωγή αναπνευστήρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, με ειδικό διάταγμα, που υπέγραψε ο Τραμπ, οι General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed, Royal Philips και Vyaire Medical ξεκινούν την κατασκευή αναπνευστήρων.

«Σήμερα, εξέδωσα διάταγμα βάσει του νόμου περί αμυντικής παραγωγής, για να εξασφαλίσω ότι οι εγχώριοι κατασκευαστές μπορούν να παράγουν αναπνευστήρες, που χρειάζονται για να σώσουν τις ζωές των Αμερικανών» ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του.

«Είμαι ευγνώμων σε αυτούς και στους άλλους εγχώριους κατασκευαστές που θα αυξήσουν την παραγωγή αναπνευστήρων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η σημερινή εντολή θα σώσει ζωές, με την άρση των εμποδίων στην αλυσίδα εφοδιασμού που απειλούν την ταχεία παραγωγή αναπνευστήρων».

Επικαλούμενος νόμο του 1950 για την αμυντική παραγωγή, που έδινε στον πρόεδρο ευρείες εξουσίες, ο Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε εντολή σε πολλές αμερικανικές εταιρείες να αλλάξουν την παραγωγή τους και να κατασκευάσουν περισσότερους αναπνευστήρες, σε μία προσπάθεια περιορισμού του κορωνοϊού.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο στρατός είχε πληροφορίες «σε πραγματικό χρόνο» για τις κινήσεις του Νασράλα

Διεθνή / To Ισραήλ είχε πληροφορίες «real time» για τις κινήσεις του Νασράλα

«Είχαμε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, μια ευκαιρία, μια επιχειρησιακή ευκαιρία που μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επίθεση», είπε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Θρήνος στον Λίβανο για τον Νασράλα - Ορκίζεται εκδίκηση ο γιος του

Διεθνή / Θρήνος στον Λίβανο για τον Νασράλα - Ορκίζεται εκδίκηση ο γιος του

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει τον Τζαβάντ Νασράλα, γιο του πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ, να στέκεται στο σημειο που βομβαρδίστηκε ο πατέρας του και να φωνάζει, ορκιζόμενος εκδίκηση
LIFO NEWSROOM
«Ο Νασράλα είναι νεκρός»: Λουόμενοι σε παραλία του Ισραήλ ξητοκραυγάζουν τη στιγμή της ανακοίνωσης

Διεθνή / «Ο Νασράλα είναι νεκρός»: Λουόμενοι σε παραλία του Ισραήλ ζητωκραυγάζουν τη στιγμή της ανακοίνωσης

Το πρωί του Σαββάτου, λουόμενοι σε beach bar στο Εϊλάτ του Ισραήλ, ακούν να βγαίνει στα μεγάφωνα ο εκπρόσωπος των IDF, ο οποίος ανακοινώνει με ένα λιτό μήνυμα: «Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός»
LIFO NEWSROOM