Τα κοάλα που τραυματίστηκαν στις φωτιές της Αυστραλίας επέστρεψαν στη φύση

Τα κοάλα που τραυματίστηκαν στις φωτιές της Αυστραλίας επέστρεψαν στη φύση Facebook Twitter
0

Διάφορα κοάλα που είχαν τραυματιστεί στις μεγάλες πυρκαγιές της Αυστραλίας το 2019 αφέθηκαν ελεύθερα πίσω στη φύση.

Τα μαρσιποφόρα φιλοξενούνταν όλο αυτόν τον καιρό στο μοναδικό παγκοσμίως νοσοκομείο για κοάλα, που βρίσκεται στην πόλη Port Macquarie της Νέας Νότιας Ουαλίας.  

Ένα από τα διασημότερα της ομάδας είναι η Anwen, ένα θηλυκό κοάλα του οποίου οι φωτογραφίες έγιναν viral λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων που είχε υποστεί και κάλυπταν σχεδόν το 90% του σώματός του. Ήταν η τρίτη «ασθενής» που εισήχθη στο Port Macquarie Koala Hospital τον Οκτώβριο του 2019.

Τα κοάλα που τραυματίστηκαν στις φωτιές της Αυστραλίας επέστρεψαν στη φύση Facebook Twitter
Η Anwen σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο ευκάλυπτου.

Σήμερα, ωστόσο, βρίσκεται ανάμεσα στα υπόλοιπα κοάλα που εγκαταστάθηκαν ξανά στο καταφύγιο Lake Innes Nature Reserve της Νέας Νότιας Ουαλίας, που βρίσκεται περίπου 235 χιλιόμετρα βόρεια του Νιουκάστλ.

Η Anwen είναι μια από τα 26 κοάλα που επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον την τελευταία εβδομάδα. Οι υπάλληλοι του νοσοκομείου επιμελήθηκαν μια ομάδα από κοάλα διαφορετικών ηλικιών και φύλου προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη κοινότητα, κυρίως επειδή ευελπιστούν τα ζώα να αναπαραχθούν, αυξάνοντας τον πληθυσμό τους στη άγρια φύση.

Βέβαια δεν ήταν μόνο τα κοάλα που χρειάστηκε να ξεκουραστούν και να επουλώσουν τις πληγές τους. Παρόλο που η περιοχή Lake Innes υπέστη τεράστια καταστροφή από της πυρκαγιές, η μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ποσότητα βροχή κατέστησε δυνατό να απελευθερωθούν τα ζώα συντομότερα από ό,τι σχεδίαζαν.

«Παρόλο που όλοι μας αντιμετωπίζουμε δύσκολες στιγμές γεμάτες αβεβαιότητα, αυτή η υπέροχη ιστορία λειτουργεί ως υπενθύμιση της ανθεκτικότητας της καταπληκτικής χλωρίδας, πανίδας και ανθρωπότητας», σχολίασε η Φιλίπα Χάρισον, διευθύντρια Τουρισμού της Αυστραλίας.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM
«Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Διεθνή / «Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Η ενταξιακή πορεία της Βοσνίας έχει παγιδευτεί επί σειρά ετών εξαιτίας των βαθιών εθνοτικών διαιρέσεων μεταξύ Βόσνιων, Σέρβων και Κροατών, καθώς και της δυσλειτουργικής πολιτειακής δομής που επιβλήθηκε με τη Συμφωνία του Ντέιτον το 1995
LIFO NEWSROOM