Γαλλικά ΜΜΕ: Στην Ανατολική Μεσόγειο σύντομα το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ σε «ετοιμότητα μάχης»

Γαλλικά ΜΜΕ: Στην Ανατολική Μεσόγειο σύντομα το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ σε «ετοιμότητα μάχης» Facebook Twitter
Γαλλικά ΜΜΕ: Στην Ανατολική Μεσόγειο σύντομα το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ (defpost/navy)
0

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ αναμένεται σύντομα στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, η οποία συνοδεύεται από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ επικαλούμενη δημοσιεύματα γαλλικών Μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Σαρλ ντε Γκόλ καταπλέει στη Μεσόγειο σε μια «μη προσδιορισμένη αποστολή», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του γαλλικού lemarin.ouest-france.fr.

Το αεροπλανοφόρο επιστρέφει στη θάλασσα στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας περισσότερες λεπτομέρειες, δεδομένου δε, ότι αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο του γαλλικού στόλου.

Όπως όμως επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές, ο απόπλους από τo ναύσταθμο της Toulon γίνεται με το αεροπλανοφόρο σε «ετοιμότητα μάχης».

Αυτό σημαίνει, με πλήρες πολεμικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης, αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο καθώς και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, στόχευσης και ηλεκτρονικών παρεμβολών που έχει αναπτύξει η γαλλική πολεμική βιομηχανία με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχουν μέσα αντίμετρων στη διάθεση καμίας άλλης χώρας.

Η ανάπτυξη του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο τη συγκεκριμένη στιγμή έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πως «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις».

Την ίδια ώρα, η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ/lemarin.ouest-france.fr.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM