EMA: Δεν υπάρχει απόδειξη ότι το εμβόλιο της Pfizer δεν προστατεύει από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού

EMA: Δεν υπάρχει απόδειξη ότι το εμβόλιο της Pfizer δεν προστατεύει από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Δεν υπάρχει απόδειξη ότι το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech δεν προστατεύει από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, δήλωσε η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Ο ΕΜΑ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μετά το «πράσινο φως» που άναψε για το εν λόγω εμβόλιο για τον κορωνοϊό ενώ σήμερα αναμένεται η επίσημη έγκρισή του από την Κομισιόν. «Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να υποδεικνύει ότι το εμβόλιο αυτό δεν είναι αποτελεσματικό εναντίον του νέου στελέχους», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Οργανισμού, Έμερ Κουκ.

Σε ό,τι αφορά τις εγκύους, η χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech θα πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση. Ο EMA δεν διαθέτει αρκετά δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές των εταιρειών για ενδεχόμενους κινδύνους για τις εγκύους, δήλωσε ο Χάραλντ Ένζμαν, επικεφαλής της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπους του EMA. Ο Οργανισμός μπορεί να αλλάξει τη σύστασή του αν καταστούν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες, συμπλήρωσε.

Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία, ιδιαίτερα στη Βρετανία, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να έχουν διακόψει τις πτήσεις από τη συγκεκριμένη χώρα. Η Αυστραλία προστέθηκε στη λίστα των χωρών στις οποίες έχει εντοπιστεί το νέο στέλεχος του ιού. Η ίδια μετάλλαξη έχει εντοπιστεί επίσης σε Ιταλία, Ολλανδία και Δανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM