Ο Τραμπ λέει ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ήττα- Ύστατες πιέσεις στον Πενς να ανατρέψει το αποτέλεσμα

Ο Τραμπ λέει ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ήττα- Ύστατες πιέσεις στον Πενς να ανατρέψει το αποτέλεσμα Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές, μιλώντας ενώπιον χιλιάδων οπαδών του, που έχουν συγκεντρωθεί στην Ουάσινγκτον.

Η συγκέντρωση γίνεται λίγη ώρα πριν από την τυπική επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν από το Κογκρέσο.

Ο Τραμπ λέει ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ήττα- Ύστατες πιέσεις στον Πενς να ανατρέψει το αποτέλεσμα Facebook Twitter
EPA

«Όλοι εμείς που είμαστε εδώ σήμερα δεν θέλουμε να δούμε να μας κλέβουν την εκλογική. Νίκη οι ακραίοι αριστεροί Δημοκράτες. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ, δεν θα το αναγνωρίσουμε ποτέ», είπε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος.


Η συγκέντρωση κοντά στον Λευκό Οίκο προγραμματίστηκε έτσι ώστε να συμπέσει με την επίσημη καταμέτρηση των ψήφων του σώματος των εκλεκτόρων, στο Κογκρέσο. Ο Τραμπ κάλεσε τους οπαδούς του να συγκεντρωθούν στην Ουάσινγκτον, για να διαμαρτυρηθούν. Χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

Ο Τραμπ λέει ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ήττα- Ύστατες πιέσεις στον Πενς να ανατρέψει το αποτέλεσμα Facebook Twitter
EPA

Στην ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ πίεσε ξανά τον Μάικλ Πενς να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα προεδρεύσει της διαδικασίας για την καταμέτρηση των ψήφων. Αν και ο Τραμπ υποστηρίζει πως ο Πενς έχει την εξουσία να ακυρώσει ψήφους εκλεκτόρων, το σύνταγμα δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.

«Ελπίζω ότι ο Μάικ θα κάνει το σωστό. Αν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, θα κερδίσουμε τις εκλογές», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος στην ομιλία του.

«Δεν αναγνωρίζεις την ήττα όταν εμπλέκεται κλοπή. Η χώρα μας μπούχτισε και δεν θα το ανεχθούμε άλλο», είπε ακόμη στους συγκεντρωμένους, ενώ επέκρινε σφοδρά Ρεπουμπλικάνους που δεν τον βοηθούν να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM