Αφέθηκε ελεύθερος ο Ερβέ Φαλτσιανί

Αφέθηκε ελεύθερος ο Ερβέ Φαλτσιανί Facebook Twitter
0

Ελεύθερος αφέθηκε ο Γαλλοϊταλός Ερβέ Φαλτσιανί, ο πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC που αποκάλυψε το λεγόμενο σκάνδαλο Swissleaks για τις πρακτικές φοροαποφυγής που εφάρμοζαν οι πελάτες της τράπεζας, ο οποίος συνελήφθη χθες στην Ισπανία κατόπιν αιτήματος των ελβετικών αρχών που ζητούν την έκδοσή του.

Ο Φαλτσιανί αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της εξέτασης του εντάλματος σύλληψής του, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Ο Ερβέ Φαλτσιανί, που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών στην Ελβετία με την κατηγορία της βιομηχανικής κατασκοπίας, θα πρέπει να παραδώσει το διαβατήριό του και δεν πρέπει να φύγει από την Ισπανία. Πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε δικαστήριο.

Πριν από λίγο το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι υπέβαλε επίσημο αίτημα έκδοσης του Φαλτσιανί από την Ισπανία.

«Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στις 5 Απριλίου επίσημο αίτημα έκδοσης διά της διπλωματικής οδού», ανέφερε ένας εκπρόσωπος σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM