Άγνωστος υποκρινόταν τον συνεργάτη της Μπριζίτ Μακρόν σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις

Άγνωστος υποκρινόταν τον συνεργάτη της Μπριζίτ Μακρόν σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις Facebook Twitter
EPA
0

Ένας συνεργάτης της πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, κατέθεσε μήνυση για κλοπή ταυτότητας, αφού διαπίστωσε ότι κάποιος άγνωστος χρησιμοποιούσε το όνομά του για να κλείνει δωμάτια σε πολυτελή ξενοδοχεία, για αγορά εισιτηρίων σε αγώνες της Formula 1 και διάφορες άλλες χάρες από επιχειρήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.


Οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού έχουν ξεκινήσει έρευνα για την απάτη αυτή.


Ξενοδοχεία και διάφορες επιχειρήσεις σε πολλές χώρες δέχτηκαν, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αιτήματα από κάποιον που υποστήριζε ότι ήταν βοηθός της Μπριζίτ Μακρόν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας.

Ορισμένες επιχειρήσεις προσπάθησαν να επαληθεύσουν τις συναλλαγές επικοινώντας με το προεδρικό μέγαρο, που έτσι αντιλήφθηκε την ύποπτη δραστηριότητα.


Η μήνυση δεν κατατέθηκε εξ ονόματος της συζύγου του Γάλλου προέδρου αλλά του συνεργάτη της.

Η Μπριζίτ Μακρόν διατηρεί το γραφείο της στο προεδρικό μέγαρο. Ταξιδεύει συχνά και προωθεί τις δραστηριότητες της κυβέρνησης, όπως την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την βελτίωση των ευκαιριών για ανθρώπους που πάσχουν από αυτισμό.


Ο δράστης έστελνε μηνύματα μέσω του λογαριασμού [email protected] και υπογράφοντας με το όνομα ενός συμβούλου της πρώτης κυρίας. Η διεύθυνση [email protected] δεν έχει καμία σχέση με το προεδρικό μέγαρο: στην πραγματικότητα, είναι η διεύθυνση ενός ιστοτόπου που φιλοξενεί έργα μεγάλων ζωγράφων του 20ού αιώνα.


Μηνύματα με διάφορα αιτήματα στάλθηκαν μεταξύ άλλων στο Μαρόκο, την Αυστραλία, τη Γαλλία και το Χονγκ-Κονγκ. Ένα από αυτά, για παράδειγμα, ζητούσε από ένα ξενοδοχείο "να υποδεχτεί στο αεροδρόμιο τον ανιψιό της Μπριζίτ Μακρόν" και ένα άλλο να κρατηθούν δύο θέσεις για το γκραν-πρι της Αυστραλίας.


Σύμφωνα με το γραφείο της πρώτης κυρίας, κανείς δεν εμφανίστηκε για να επωφεληθεί από αυτές τις παροχές. Ένας συνεργάτης της σημείωσε ότι πρόκειται για «καταφανή προσπάθεια να αμαυρωθεί το όνομά της».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM
Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM