Αιφνιδιαστικά ο Πούτιν με ελικόπτερο στην Μαριούπολη: Πρώτη επίσκεψη στο Ντονμπάς μετά τον πόλεμο

Αιφνιδιαστικά ο Πούτιν με ελικόπτερο στην Μαριούπολη: Πρώτη επίσκεψη στο Ντονμπάς μετά τον πόλεμο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μαριούπολη, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

To ταξίδι αυτό του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι το πρώτο από την αρχή του πολέμου στα εδάφη της περιφέρειας του Ντονμπάς, τα οποία κατέλαβε η Ρωσία από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία. 

Ο Ρώσος ηγέτης πήγε στη Μαριούπολη με ελικόπτερο και περιόδευσε την πόλη, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, την οποία επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Μίλησε με κατοίκους, επισκέφτηκε σημεία ενδιαφέροντος και του παρουσιάστηκε έκθεση για τα έργα ανοικοδόμησης αυτής της κατεστραμμένης πόλης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε αφού ο Πούτιν είχε μεταβεί χθες, Σάββατο, στην Κριμαία, για μια επίσκεψη που επίσης δεν είχε προαναγγελθεί και με την οποία σηματοδότησε την ένατη επέτειο της προσάρτησης από τη Ρωσία αυτής της ουκρανικής χερσονήσου, μόλις δύο ημέρες αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη του ρώσου ηγέτη.

Η κατάληψη της Μαριούπολης το Μάιο, έπειτα από μια από τις πιο μακροχρόνιες και πολύνεκρες μάχες του πολέμου, ήταν η πρώτη πολύ σημαντική νίκη της Ρωσίας μετά την αποτυχία της να καταλάβει το Κίεβο. Υπενθυμίζεται πως η πολιορκία της είχε εξακολουθήσει επί μακρόν ιδίως στο εργοστάσιο Αζόφσταλ, όπου είχαν βρει καταφύγιο ουκρανοί μαχητές. 

Πούτιν: Πρώτη φορά κοντά στις γραμμές του μετώπου 

Με την επίσκεψή του αυτή, ο Πούτιν βρέθηκε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά από την αρχή του πολέμου στις γραμμές του μετώπου. Οδηγώντας ο ίδιος ένα αυτοκίνητο, μετέβη σε διάφορες γειτονιές της πόλης και έκανε στάσεις για να μιλήσει σε κατοίκους.

Στην περιφέρεια Νέφσκι της Μαριούπολης, μια νέα συνοικία κατοικιών η οποία οικοδομήθηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ο Πούτιν επισκέφθηκε μια οικογένεια στο σπίτι της, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο αρχηγός του κράτους επιθεώρησε επίσης την ακτογραμμή της Μαριούπολης στην περιοχή του γιωτ κλαμπ, το κτίριο του θεάτρου, αξιομνημόνευτα μέρη της πόλης», μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα πως ο Πούτιν συναντήθηκε επίσης με τον κορυφαίο διοικητή της στρατιωτικής επιχείρησής του στην Ουκρανία, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ, ο οποίος είναι επικεφαλής του πολέμου που διεξάγει η Μόσχα στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM