Ανοιξαν 18 από τις 19 πρεσβείες των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή

Ανοιξαν 18 από τις 19 πρεσβείες των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή Facebook Twitter
0

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι 18 από τις 19 πρεσβείες των ΗΠΑ, που είχαν κλείσει αυτό το μήνα από φόβο για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, αναμένεται να ανοίξουν αύριο.

«Η πρεσβεία μας στη Σαναά της Υεμένης θα παραμείνει κλειστή εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με ένα κύμα απειλών που υποδεικνύει ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες προέρχονται από την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», ανακοίνωσε η Τζεν Πσάκι ,εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Κλειστό παραμένει και το προξενείο στη Λαχόρη του Πακιστάν, είπε η Πσάκι προσθέτοντας ότι έκλεισε την Πέμπτη μετά από «ξεχωριστή αξιόπιστη απειλή».

Να υπενθυμίσουμε πως στις 2 Αυγούστου, οι ΗΠΑ έκλεισαν 19 πρεσβείες στη Μέση Ανατολή, με το αιτιολογικό ότι υπήρχαν πληροφορίες για απροσδιόριστες τρομοκρατικές απειλές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε, αυτή την εβδομάδα τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στο Πακιστάν. Κάποιοι μάλιστα αμερικανοί διπλωμάτες εγκατέλειψαν την Υεμένη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να σχολιάσει τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Πακιστάν, που είχαν ως στόχο μαχητές.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν διευκρίνισε πότε θα ανοίξουν οι πρεσβείες στη Σαναά και τη Λαχόρη, αφού ακόμα συνεχίζεται η αξιολόγηση των «απειλών».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM