Ανθρώπινο αίμα για τους γορίλες - Συμπλοκές σε ζούγκλα μεταξύ Πυγμαίων και δασοφυλάκων

Ανθρώπινο αίμα για τους γορίλες - Συμπλοκές σε ζούγκλα μεταξύ Πυγμαίων και δασοφυλάκων Facebook Twitter
0

Ένα άτομο σκοτώθηκε και 14 τραυματίστηκαν, κοντά σε ένα καταφύγιο για γορίλες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μετά από επεισόδιο με φρουρούς του πάρκου και Πυγμαίους αυτόχθονες.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στο εθνικό πάρκο Kahuzi Biega, ένα κληροδότημα προστατευμένο από την UNESCO στην ανατολική ΛΔΚ, το οποίο αποτελεί καταφύγιο για το μεγαλύτερο είδος γορίλων στον κόσμο.

«Μια περιπολία καταδίωκε δύο λαθροκυνηγούς και δέχθηκε επίθεση από οπλισμένους Πυγμαίους με μαχαίρια και τόξα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πάρκου, Hubert Mulongoy. «Δεκατρείς φύλακες του πάρκου τραυματίστηκαν σοβαρά», είπε. 

Ξεχωριστά, ο Ntavuna Cizungu, εκπρόσωπος των Πυγμαίων που ζει στην άκρη του πάρκου, δήλωσε ότι ένας δικός τους πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης και πέθανε αμέσως. Ένας άλλος Πυγμαίος τραυματίστηκε, όπως είπε.

Ο Mulongoy είπε ότι υπήρξε μια αναζωπύρωση της έντασης τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του φορέα φύλαξης και των αυτοχθόνων. Τον Απρίλιο, ένας φύλακας σκοτώθηκε σε σύγκρουση, αλλά, οι δασοφύλακες αρνούνται ότι το επεισόδιο αυτό συσχετίστηκε με το θάνατο ενός Πυγμαίου την προηγούμενη μέρα. Οι Πυγμαίοι είναι δυσαρεστημένοι που δεν έχουν πρόσβαση στη γη των γορίλων, στη ζούγκλα του Kahuzi Biega την οποία θεωρούν ζωτική για την επιβίωσή τους. Το πάρκο λέει από την πλευρά του ότι εισήλθαν παράνομα από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και έχουν κόψει δέντρα από τότε ενώ τους απαγορεύει την είσοδο για την προστασία των γορίλων και του περιβάλλοντός τους.

Το Kahuzi Biega είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν πεδινούς γορίλες στη φύση, λέει το πάρκο στην ιστοσελίδα του. Το καταφύγιο των 6.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο δημιουργήθηκε το 1970, είναι ένας μαγνήτης για τους τουρίστες, παρέχοντας μια σημαντική πηγή εσόδων για τη ΛΔΚ. Ωστόσο το πάρκο θεωρείται επικίνδυνο καθώς η χώρα έχει υποστεί συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM
Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Διεθνή / Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Η Ιορδανία απαγορεύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θέτοντας σε αμφισβήτηση το μέλλον της μεγαλύτερης αντιπολίτευσης στη χώρα - Οι επιπτώσεις για την πολιτική σκηνή και τη σταθερότητα;
LIFO NEWSROOM
Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Διεθνή / Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Η εμπλοκή του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας επηρεάζει την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα των ιατρικών συσκευών, προκαλώντας αυξήσεις τιμών και κινδύνους για τις μονάδες υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Διεθνή / Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, Αμερικανοί καθολικοί συντηρητικοί ελπίζουν σε μια επιστροφή στην παραδοσιακή διδασκαλία - Ο ρόλος του Τραμπ, οι σχέσεις Εκκλησίας–πολιτικής και η μάχη για την ψυχή του καθολικισμού
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Διεθνή / Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Οι υπάρχουσες ζώνες συγκέντρωσης είτε είναι ανεπαρκείς είτε έχουν πια αντικατασταθεί από τσιμεντένια κτήρια - Θα μπορούσε ο αναμενόμενος «μεγάλος σεισμός» να έρθει εξασθενημένος μετά τα 6,2 Ρίχτερ;
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ