Αντιδρούν οι γονείς στο Παγκύπριο Γυμνάσιο- Δημιούργησαν ειδικό τμήμα για μαθητές με παραβατικές συμπεριφορές

Αντιδρούν οι γονείς στο Παγκύπριο Γυμνάσιο- Δημιούργησαν ειδικό τμήμα για μαθητές με παραβατικές συμπεριφορές Facebook Twitter
0

Αντιμέτωπη με αντιδράσεις βρίσκεται η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να δημιουργήσει ένα τμήμα για μαθητές με παραβατικές συμπεριφορές στο προαύλιο του Παγκύπριου Γυμνασίου. Ο Σύνδεσμος Γονέων εκφράζει έντονους προβληματισμούς, αναφέροντας ότι το σχολείο είναι ήδη υπερπλήρες. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδέσμου, Πέτρος Πέτρου, οι γονείς δεν είχαν ενημερωθεί επαρκώς, ενώ τα έργα ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου, η περιοχή που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ανήκει στους μαθητές του μουσικού γυμνασίου και λυκείου, επιβαρύνοντας τις ήδη περιορισμένες εγκαταστάσεις. Οι γονείς, αν και υποστηρίζουν τις προσπάθειες βοήθειας στους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά, εκφράζουν ανησυχίες για την οργάνωση του έργου και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζονται οι υπόλοιποι μαθητές.

Αντιδρούν οι γονείς στο Παγκύπριο Γυμνάσιο- Δημιούργησαν ειδικό τμήμα για μαθητές με παραβατικές συμπεριφορές Facebook Twitter

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι ο χώρος που επελέγη δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του Παγκυπρίου Γυμνασίου, καθώς το τμήμα θα λειτουργεί αυτόνομα και με ξεχωριστή είσοδο. Το υπουργείο τονίζει ότι η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με τη Σχολική Εφορεία και στοχεύει στη στήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρές συμπεριφορικές διαταραχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, περίπου το 1-2% των μαθητών παρουσιάζει σοβαρές διαταραχές στη συμπεριφορά που επηρεάζουν τη μαθησιακή και κοινωνική τους ανάπτυξη. Το γενικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες αυτών των παιδιών, γεγονός που συχνά τα οδηγεί εκτός σχολείου, εκθέτοντάς τα σε επιπλέον κινδύνους.

Αντιδρούν οι γονείς στο Παγκύπριο Γυμνάσιο- Δημιούργησαν ειδικό τμήμα για μαθητές με παραβατικές συμπεριφορές Facebook Twitter

Το Υπουργείο υπογραμμίζει την ανάγκη προστασίας του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις για να στηρίξει κάθε μαθητή στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του.

Η συζήτηση γύρω από το έργο αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς γονείς, εκπαιδευτικοί και το Υπουργείο αναζητούν κοινό έδαφος για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των μαθητών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Διεθνή / Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Σε ομιλία της σήμερα – μόλις 48 ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες – η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι τα κράτη-μέλη θα μπορούν να αντλήσουν αυτά τα δάνεια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM