«Απαιτούμε αλλαγή της απόφασης»: H Ουκρανία καταδικάζει τον αποκλεισμό της από τη διοργάνωση της Eurovision

«Απαιτούμε αλλαγή της απόφασης»: H Ουκρανία καταδικάζει τον αποκλεισμό από τη διοργάνωση της Eurovision Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ALESSANDRO DI MARCO
0

Η Ουκρανία καταδικάζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) να την αποκλείσει από τη διοργάνωση του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision, λόγω του πολέμου. 

Το συγκρότημα Kalush Orchestra κέρδισε τη φετινή διοργάνωση, ωστόσο κρίθηκε πως δεν είναι δυνατό να διοργανωθεί στη χώρα.

Η EBU  δήλωσε ότι δεδομένων των σημερινών συνθηκών «οι εγγυήσεις ασφάλειας και λειτουργίας που απαιτούνται για τη φιλοξενία, τη διοργάνωση και την παραγωγή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision (...) δεν μπορούν να εκπληρωθούν». 

Zήτησε από τη Βρετανία, που αναδείχθηκε δεύτερη, να αναλάβει τη διοργάνωση. 

Η απάντηση του Κιέβου

«Θα απαιτήσουμε την αλλαγή της απόφασης γιατί πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Απαιτούμε επιπρόσθετες διαπραγματεύσεις για τη διοργάνωση της Eurovision 2023 στην Ουκρανία» επεσήμανε ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Ολεξάντερ Τκατσένκο. 

«Η Ουκρανία δεν συμφωνεί με τη φύση της απόφασης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση» συμπλήρωσε ο Ουκρανός υπουργός, διαβεβαιώνοντας πως η χώρα του «εκπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις» και «παρείχε απαντήσεις και εγγυήσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM
Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM