Aπό την Τσεχία η πρώτη αντίδραση για τις αγωγές κατά χωρών που δεν δέχονται πρόσφυγες

Aπό την Τσεχία η πρώτη αντίδραση για τις αγωγές κατά χωρών που δεν δέχονται πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μποχούσλαβ Σομπότκα απέρριψε πριν από λίγο τη νομική διαδικασία που κίνησε νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή η Πράγα — όπως πράττουν επίσης η Βαρσοβία και η Βουδαπέστη — αρνείται να υποδεχθεί αιτούντες άσυλο βάσει της πρότασής της η οποία είχε γίνει το 2015.

 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει τυφλά να πιέζει για την εφαρμογή των δυσλειτουργικών ποσοστώσεων (σ.σ. ανακατανομής και μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο), η οποία μείωσε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις δυνατότητες της ΕΕ και έθεσε στο περιθώριο αποτελεσματικές και βασιζόμενες σε αρχές λύσεις για την κρίση της μετανάστευσης», σημείωσε ο Σομπότκα σε μια ανακοίνωσή του που παρέλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM