Αρμενία: Δεκάδες τραυματίες από συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών

Αρμενία: Δεκάδες τραυματίες από συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών Facebook Twitter
φώτο αρχείου
0

Δεκάδες άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από συγκρούσεις που σημειώνονταν έως αργά το βράδυ χθες ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές της αντιπολίτευσης στο Γερεβάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμενικές αρχές, οι οποίες δήλωσαν επίσης ότι προχώρησαν σε πολλές προσαγωγές.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε γκλομπ, καπνογόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να καταστείλει τη διαδήλωση που διοργανώθηκε σε ένδειξη υποστήριξης προς τους ενόπλους που έχουν οχυρωθεί εδώ και δύο εβδομάδες σε ένα αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας και όπου έχουν συλλάβει ομήρους απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Σερζ Σαρκισιάν.

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 60 άνθρωποι διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης για εγκαύματα, κατάγματα και άλλους τραυματισμούς, ενώ έγιναν και 165 προσαγωγές.

«Είκοσι έξι τέθηκαν υπό κράτηση, οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι» δήλωσε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένοπλοι άνδρες, υποστηρικτές του φυλακισμένου ηγέτη ενός μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης, του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα στις 17 Ιουλίου, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και συλλαμβάνοντας πολλούς ομήρους.

Μέχρι την Τετάρτη είχαν αφήσει ελεύθερους όλους τους αστυνομικούς αλλά εξακολουθούν να κρατούν τρία μέλη ιατρικού προσωπικού που εισήλθαν στο κτίριο για να φροντίσουν τους τραυματίες.

Ένας από τους ενόπλους, ο Βαρουζάν Αβετισιάν, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους πως είναι πιθανό οι αρχές να ετοιμάζονται για επίθεση, καθώς είδε να αναπτύσσονται μη επανδρωμένα αεροσκάφη ικανά για ρίψη εκρηκτικών.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM