Αυστρία: Υδραυλικός ανακάλυψε στο υπόγειο βίλας σεντούκι με κρυμμένο θησαυρό αξίας πάνω από 2 εκατ. ευρώ

Αυστρία: Υδραυλικός ανακάλυψε στο υπόγειο βίλας σεντούκι με κρυμμένο θησαυρό αξίας πάνω από 2 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Μια απίστευτη ανακάλυψη έκανε πρόσφατα υδραυλικός ο οποίος συμμετείχε με συνεργείο και άλλων εργατών στην ανακαίνιση βίλας στη Βιέννη.

Η περιέργειά του βοήθησε τον υδραυλικό να ανακαλύψει ένα σεντούκι γεμάτο χρυσά νομίσματα, αφού ήταν ο μόνος από τους εργάτες που θέλησε να δει πού οδηγεί ένα μυστηριώδες σχοινί, το οποίο ήταν καρφωμένο στο δάπεδο του υπογείου της βίλας.

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Heute, ο υδραυλικός ακολούθησε τα ίχνη του σχοινιού και άρχισε να σκάβει εκεί που βρισκόταν η άκρη του, όταν σε μια στιγμή συνάντησε αντίσταση από ένα μεταλλικό αντικείμενο. Ο άνδρας έσκαψε ακόμα πιο βαθιά στο δάπεδο και προς μεγάλη του έκπληξη ανακάλυψε ένα μεταλλικό κουτί γεμάτο χρυσά νομίσματα, συνολικού βάρους 30 κιλών.

Η ανακάλυψη του αναπάντεχου θησαυρού έγινε την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου και η αξία των χρυσών νομισμάτων υπολογίζεται στα 2,3 εκατ. ευρώ. Ο σημερινός ιδιοκτήτης της βίλας δήλωσε πως αγνοούσε την ύπαρξη του κρυμμένου θησαυρού ενώ ένας από τους εργάτες, που ήταν παρών στην εύρεση των χρυσών νομισμάτων, είπε ότι εργάζεται σε εργοτάξια από 15 ετών και κάποιες φορές βρίσκουν ξεχασμένα νομίσματα, όμως χαρακτήρισε «εκπληκτική» την ανακάλυψη του συναδέλφου του. Ο ίδιος εργάτης δήλωσε στον αυστριακό Τύπο πως το σεντούκι με τα χρυσά νομίσματα ήταν κρυμμένο στο υπόγειο της βίλας πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο στην Αυστρία, όποιος ανακαλύπτει θησαυρό σε ιδιοκτησία άλλου προσώπου έχει την υποχρέωση να τον μοιραστεί με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Το ίδιο ισχύει και στη Γαλλία με το άρθρο 716 του γαλλικού ποινικού κώδικα να ορίζει πως «αν ο θησαυρός βρεθεί σε ιδιοκτησία άλλου, ανήκει κατά το ήμισυ σε εκείνον που τον ανακάλυψε και κατά το άλλο μισό στον ιδιοκτήτη του ακινήτου».

Αλλά και στην Ελλάδα η σχετική νομοθεσία είναι παρόμοια αφού σύμφωνα με το άρθρο 1093 του Αστικού Κώδικα περί κτήσης θησαυρού: «Εκείνος που βρήκε και πήρε στη νομή του κινητό πράγμα αξίας, κρυμμένο μέσα σε άλλο πράγμα, κινητό ή ακίνητο, τόσο καιρό ώστε να μην μπορεί να εξακριβωθεί ο κύριός του (θησαυρός) γίνεται κύριος του μισού θησαυρού. Ο άλλος μισός ανήκει στον κύριο του πράγματος όπου ήταν κρυμμένος ο θησαυρός».

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM